Tekači pospešili tempo v sončni Ljubljani

Nizko sonce je obetalo prečudovit sončni zahod, predvidena pa je bila tudi prijetna vadba. 
16Sep

V nedeljo, 16. septembra, je bil namreč čas za peto skupinsko vadbo programa 1, 2, 3, GREMO!, ki se je tokrat odvijala na površinah zelene prestolnice.

Približno 80 vadbe željnih tekačev se je zbralo pred HOFERjem na Brdu, kjer so lahko prebrali in podpisali naš manifest ter se tako zaobljubili, da bodo za svoje telo v prihodnje bolje poskrbeli.

Prvo priložnost za izpolnjevanje zaobljube so dobili kar takoj. Za športni duh sta z uvodnim motivacijskim nagovorom poskrbela naša ambasadorja dobrega počutja: motivator Marko Potrč in strokovni trener Jan Kovačič. Udeležencem sta predstavila potek vadbe, prav tako pa sta vse povabila k udeležbi na maratonu v Ljubljani v naši skupinski majici, v kateri bomo 28. oktobra tekli za dober namen.

Na parkirišču so vsi prisotni opravili temeljito ogrevanje kot pripravo na glavni del treninga – intervalni tek. Nato so se razdelili v dve skupini – prvo, ki je tekla na krajši razdalji, in drugo, ki si je želela večjega izziva na daljši preizkušnji. Člani obeh so se v spremstvu trenerjev odpravili na tek po idilični Poti spominov in tovarištva.

Po prijetnem teku so udeleženci ob glasni spodbudi Marka zmagoslavno prišli na cilj, tam pa jih je že čakala njihova nagrada … Najprej so se morali seveda še pravilno ohladiti in razgibati pregrete mišice. Ko pa so opravili še zadnji del vadbe, smo njihovim mišicam priskrbeli vse, kar potrebujejo za hitro okrevanje in kar so si nedvomno zaslužili: sadje, sadne smoothieje, energijske ploščice, kokosovo vodo, izotonične napitke in vodo.

Med tekači je bila v zraku otipljiva pozitivna vztrajnost, ki jim ni dovolila, da bi popuščali. Kar nekaj nam jih je zaupalo, da bodo z nami tekli tudi na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji, kjer bomo 28. oktobra tekli zase in za dober namen. Za vsak kilometer, ki ga bomo na maratonu pretekli v majici 1, 2, 3, GREMO!, bo HOFER namreč namenil 10 centov za pomoč otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Pridružite se Marku Potrču in Janu Kovačiču v tekaški skupini 1, 2, 3, GREMO! in tecite z nami za dober namen!

Prijavite se v tekaško skupino 1, 2, 3, GREMO!

Pred tem pa se bomo videli še v treh slovenskih mestih: Murski Soboti, Novi Gorici in Mariboru!

Naša naslednja postaja bo Murska Sobota, kjer se dobimo

30. septembra ob 17.00 pred HOFERjem na Lendavski cesti 64!

1, 2, 3, GREMO!
Nazaj