V Novi Gorici tekači pregnali dežne kaplje

Tudi luže niso pregnale udeležencev sedme skupinske vadbe programa 1, 2, 3, GREMO!, ki so se kljub slabi vremenski napovedi, polni pozitivne energije udeležili skupinskega treninga.
07Oct

Čeprav so bili zbrani pripravljeni na tek v vsakršnem vremenu je dež, kot naročeno, prenehal ravno ob začetku dogodka. Ta se je začel z nagovorom ambasadorja Marka Potrča in Jana Kovačiča, ki sta prisotnim čestitala za njihovo močno voljo in pripravljenost, da naredijo nekaj za svoje telo in počutje, ne glede na to, da jim je vreme ponujalo vse možne izgovore, da bi večer raje preživeli na kavču.

Brez izgovorov se je začela tudi vadba. Jan Kovačič je pričel s temeljitim ogrevanjem, ki je ključno za preprečevanje poškodb in uspešen tek. Žal ga včasih zaradi pomanjkanja časa izpustimo, zato je Jan še dodatno poudaril njegovo pomembnost. Pri skupinskih treningih pa je to tudi eden najbolj zabavnih delov teka, kar je bilo razvidno tudi po nasmejanih obrazih vseh sodelujočih.

Ogreti in pripravljeni so se- v spremstvu Marka in Jana podali na tekaško traso, ki jih je med drugim peljala čez prijeten borov gozdiček. Na poti so srečali več podpornikov, med njimi jih je pozdravil tudi štirinožni prijatelj. Mnenja o teku? »Prav super!« so povedali zasopli, a zadovoljni udeleženci.

Po vadbi je sledilo razgibavanje utrujenih mišic in več kot zaslužna pogostitev z zdravimi in okusnimi smoothiji, energijskimi ploščicami, sadjem, izotoničnimi napitki in seveda vodo. Med druženjem po treningu je potekal tudi sproščen pogovor med ambasadorjema in tekači, ki so se z njima fotografirali , dobili pa so tudi odgovore na vprašanja o vadbi, motivaciji in prehrani.

Naša zadnja vadba pred 123. dnevom, ko se bomo družno podali na štartno črto maratona v Ljubljani, bo v nedeljo, 14. oktobra v Mariboru, pred trgovino HOFER (Vodnikov trg 7).


Vse tekače, ki boste tekli z nami tudi 28. oktobra vabimo, da se nam pridružite še na zadnjih pripravah. Veseli pa bomo prav vseh, ki bodo nedeljski zaključek popoldneva preživeli v športnih copatih in v naši družbi. Kot je rekla domačinka Martina iz Mirna: »Kaj čem, bit' doma?« Pridite in se nam pridružite.

1, 2, 3, GREMO!

Nazaj