1, 2, 3, šli smo na maraton!

1, 2, 3, šli smo na maraton!

Kaj bi lahko predstavljalo primeren zaključek 123-dnevnega programa vadbe, tekom katerega smo premagali nešteto izgovorov, telovadili v osmih krajih po vsej Sloveniji in štiri mesece vsak dan tekli proti boljšemu počutju z več kot 3.600 zagnanimi podporniki?

Preprosto – tek za dober namen.

28Oct

28. oktobra smo se v deževnem jutru zbrali z namenom, da izpolnimo zaobljubo, ki smo jo svojemu telesu dali na začetku akcije. Majice tekaške skupine 1, 2, 3, GREMO! so že nestrpno čakale na tekače, prvi izmed njih pa so jih prevzeli že ob zgodnji jutranji uri.

Pred trgovino HOFER Bežigrad sta jih pričakala ambasadorja projekta, motivator Marko Potrč ter trener Jan Kovačič. Pozdravila sta jih z nalezljivim navdušenjem, ki je udeležence kljub dežnim kapljam ogrelo in spravilo v dobro voljo. Zbrane tekače sta nato nagovorila ter jih spomnila, koliko so že dosegli v preteklih 123 dneh.

Naj spomnimo tudi vas: skupaj smo telovadili v 8 slovenskih mestih, kjer je 315 tekačev preteklo 1.125 kilometrov. A pred nami je bil še naš zadnji izziv, zato je bilo najprej potrebno temeljito ogrevanje. S tekači, ki so tekli na 10 kilometrov, sta Marko in Jan izvedla serijo vaj, ki so jih razgibale in pripravile na preizkušnjo pred njimi.

Tako pripravljeni smo se pod njunim vodstvom odpravili v center Ljubljane, kjer smo z več tisoč tekači nestrpno pričakovali odštevanje »3, 2, 1, GREMO!«. Energija je bila nepopisna. Še preden smo se je dobro naužili, nam je prodoren zvok glasbil skupine STROJMACHINE naježil kožo in že smo bili v gibanju.

Tek je bil posebna izkušnja, saj nikoli zares ne tečeš sam. Skoraj na vsakem koraku so se slišale vzpodbudne besede in tudi kar nekaj vzklikov: »1, 2, 3, GREMO!« ter »Gremo, HOFER!« Tudi ko nam je med tekom tisti mali glas v glavi rekel: »Pa daj, vsaj malo hodi …,« smo zaradi vzpodbude tekli naprej, vse do cilja, kjer smo ob prečkanju ciljne črte zmagoslavno dvignili roke.

Takoj zatem so nam že »dajali petke« in čestitali vaditelji, ki so nas pričakali v cilju. Z njimi smo si izmenjali prve vtise in se nato odpravili nazaj na razteg in zasluženo pogostitev. Svoje utrujene mišice smo nagradili s slastnim sadjem, energijskimi tablicami ter vodo in izotoničnimi napitki za regeneracijo.

Med našim sladkanjem pa se je na začetek svoje nedeljske preizkušnje že odpravljala skupina tekačev na 21 in 42 kilometrov. Med njimi je svojo zaobljubo izpred štirih mesecev, ko sta ga izzvala naša ambasadorja, prišel izpolnit tudi radijski voditelj Miha Deželak. Vsi tekači pa so izpolnjevali zaobljubo sebi: da bodo za svoje telo bolje poskrbeli in sodelovali z njim na poti do boljšega počutja.

Pred seboj so imeli velik izziv in resen preizkus svoje zaobljube. Bilo je težko, bili so trenutki, ko je noge poganjala samo še trma, najbolj zahtevni pa so bili zadnji kilometri. A vsi tekači so bili na preizkušnjo več kot pripravljeni in so jo končali tako, kot se spodobi za zmagovalce: ponosni z dvignjeno glavo.

Kmalu po njihovem startu se je na prizorišču pred trgovino HOFER odvijal še en dogodek, ki je bil morda celo pomembnejši od teka: podelitev bona sredstev za dober namen. Marko, Jan in predstavnica HOFERja, Karmen Ravnikar, so ga slovesno podelili predstavnici Botrstva v Sloveniji, Aniti Ogulin. In številke?

V 123 dneh smo skupno pretekli 41.609 kilometrov, kar je več kot obseg našega zelenega planeta! To pa pomeni, da številka donacije, ki smo jo družno pritekli, znaša kar 4.160,90 €!

Bravo tekači, še enkrat: čestitke in hvala!

V 123 dneh smo naredili veliko dobrega zase in za druge. Kljub slabemu vremenu je bila na zaključnem dogodku pozitivna energija, za katero upamo, da bo ostala z vami še dolgo.

Nazaj