Kako fit je Slovenija?

Preizkusi niso samo za najboljše. Preizkusi so za vse, ki si želijo postati boljši. To velja za skoraj sto tekačev, ki so se 10. februarja udeležili prvega vseslovenskega testa telesne pripravljenosti v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

20Feb

Vsak je prišel s svojim razlogom, a vsem je bilo skupno, da so želeli izmeriti svojo trenutno telesno pripravljenost, izvedeti, kako jo izboljšati in se seveda družiti z ostalimi podporniki v sproščenem okolju, polnem pozitivne energije.

Test telesne pripravljenosti je bil sestavljen iz dveh delov: teka na 2000 metrov, s katerim smo preverili vzdržljivost in tekaško pripravljenost, ter meritev na posebni tehtnici, kjer so udeleženci izvedeli 8 ključnih podatkov o svojem telesu, med njimi tudi svojo biološko starost.

Začeli smo v Kopru, kjer je ambasadorka projekta, prehranska strokovnjakinja Mojca Cepuš, sprejela tekače in tako otvorila prvega od treh testov pripravljenosti. Kljub temu, da s programom 1, 2, 3, GREMO! nabiramo moči za 10-kilometrski HOFER rekreativni tek, se nam je pridružilo tudi veliko privržencev Istrskega maratona, ki se pripravljajo na 42-kilometrsko razdaljo za mnoge najlepšega slovenskega maratona.

Med obiskovalci sta izstopala 10-letni deček s štartno številko 1, ki je v svoji tekaški skupini dosegel izjemno drugo mesto, ter 65-letna gospa, ki je kljub delu v treh izmenah dosegla zavidanja vredne dosežke. Njena biološka starost je pokazala, da je v resnici kar 15 let mlajša! Še en dokaz, da lahko z rednim gibanjem ostaneš mladosten in ob enem tudi dober zgled drugim.

Naslednji je bil na vrsti Maribor, kjer je tekače spodbujal motivator Marko Potrč. Maribor se je znova izkazal z odlično udeležbo in pravo štajersko zagnanostjo. Slednja se je najbolj opazno pokazala med tekom, saj je vsak tekač resnično dal vse od sebe in temu primerni so bili tudi rezultati. Srečanje v štajerski prestolnici je postreglo tudi z največjo udeležbo najmlajših. Njihovo vnemo je čutila vsa dvorana in zato je ekipa za najmlajše organizirala čisto svoj tek. Kljub temu, da so tekli le tretjino razdalje, so jo prav vsi premagali s srčnostjo, s katero so si prislužili podporo in aplavz prav vseh prisotnih.

Prvi vseslovenski test telesne pripravljenosti smo zaključili v Ljubljani, kjer je trener Jan Kovačič z izjemno energijo spodbujal obiskovalce k čim boljšemu dosežku. Da so se res potrudili po svojih najboljših močeh, so izdajali njihovi zadovoljni izrazi in široki nasmeški, s katerimi so prečkali ciljno črto. Tako ni prav nič nenavadnega, da je bil prav v Ljubljani dosežen tudi najhitrejši čas dneva: podpornik projekta iz Ljubljane je za 2000 metrov porabil le 6 minut in 33 sekund.

Po teku in merjenju biološke starosti sta tekače čakala še obvezno ohlajanje in raztezanje. Po kratki zahvali ambasadorjev in obilici koristnih nasvetov za boljšo vadbo in pravilnejše prehranjevanje, smo vse tekače povabili k udeležbi dobrodelnega teka na Istrskem maratonu ter jim obljubili, da se bodo s programom 1, 2, 3 GREMO! nanj zelo dobro pripravili.

Ker se dobra vadba začne in konča s pravilno prehrano, si je po treningu vsakdo lahko privoščil zdrave in okusne prigrizke, ki jih po telesni aktivnosti priporočajo naši ambasadorji in so na voljo v trgovinah HOFER.

In čeprav je bilo s pogostitvijo uradnega dela dogodka konec, se je večina obiskovalcev zadržala na prizorišču, se fotografirala z ambasadorji, kramljala v sproščenem vzdušju ter prvi vseslovenski test telesne pripravljenosti sklenila z željo in odločitvijo, da postanejo bolj fit, bolj odločni in bolje telesno pripravljeni.

Naslednji vseslovenski test telesne pripravljenosti bomo v Ljubljani, Mariboru in Kopru izvedli 31. marca. Pridite in preizkusite svojo fizično pripravljenost in se na HOFER rekreativni tek na Istrskem maratonu pripravite v družbi ambasadorjev in podpornikov projekta. 1, 2, 3, GREMO!
Nazaj