Z vztrajnostjo do napredka

Kakšen napredek je mogoče doseči v sedmih tednih? Po odgovor na to vprašanje so prišli udeleženci prvega vseslovenskega testa telesne pripravljenosti, ki so se v vmesnem času pripravljali s programom vadbe in prehrane 1, 2, 3, GREMO!.
02Apr

31. marca smo se zbrali na istih lokacijah – v dvorani Mangart na Fakulteti za šport v Ljubljani, na II. gimnaziji Maribor in na Osnovni šoli Koper. V njih se je nabrala pisana druščina tekačev in tekačic, ki jim je bil skupen en cilj – postati boljši.

Preizkušnje pred njimi so bile enake kot prvič. Tekli so na 2000 metrov in si s posebno tehtnico izmerili svojo biološko starost, ki je dober pokazatelj celostne pripravljenosti.

Na tek so se podali ob glasnem navijanju vseh prisotnih. Iz kroga v krog so vztrajali in dali vse od sebe, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Mnogim udeležencem in udeleženkam se je čas izboljšal za kar nekaj sekund. Tudi najboljši čas prejšnjega testa - 6 minut in 33 sekund - je tekač iz Ljubljane izboljšal za 13 sekund in pol ter tako s časom 6:19.30 ponovno postavil čas dneva. Tako smo dokazali ne le, da program 1, 2, 3, GREMO! deluje, temveč še bolj pomembno dejstvo, da je že v kratkem času mogoče narediti opazno spremembo.

Rezultati vztrajne vadbe so bili očitni tudi na drugem delu preizkušnje, na tehtnici Tanita. Ta nam poleg telesne teže poda še cel kup meritev, ki so odlični pokazatelji forme. Tako so vsi prisotni izvedeli, za koliko se jim je v preteklih sedmih tednih povečala mišična masa, zmanjšala masa maščobnega tkiva in celo znižala njihova biološka starost.

Poudarek ni bil samo na napredku, temveč tudi na prijetnem športnem druženju. Kljub mikavnemu sončnemu vremenu se nam je pridružilo kar nekaj družin, katerih člani so namesto nedeljskega sprehoda raje prišli preizkusiti svojo telesno pripravljenost. Imeli pa smo tudi gledalce, ki so navdušeno spodbujali vse k čim boljšemu dosežku.

Za zaključek je udeležence čakala zaslužena nagrada: slastni in zdravi prigrizki, za katere je poskrbel HOFER. Ti so še posebno teknili od druženju z ambasadorji, ki so z veseljem odgovorili na vsa vprašanja in tako pomagali udeležencem pri naslednjem koraku proti najboljši različici sebe.

14. aprila bomo stekli vsak proti svojemu in vsi proti skupnemu cilju. Dokazali bomo, da je mogoče z vztrajnostjo in odločnostjo premagati vsako oviro. Pokazali bomo, da smo postali to, kar smo si zastavili. Komaj čakamo, da se z vami podamo na tekaško progo – če pa ne tečete, se veselimo vašega navijanja!

Nazaj