1. dan

Ponedeljek, 28. 1.

Neprekinjen pogovorni tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo dovolj nizka za pogovor brez zadihanosti. Čas teka naj bo 30 - 60 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Omleta s surovo zelenjavo
    • Malica (kos sadja)
    • Testenine s telečjimi trakci in solato
    • Malica (kos sadja)
    • Začinjene sardele iz žara z blitvo in krompirjem

     

    Mojčin namig:

    Zelenjavo lahko jeste v neomejenih količinah, zato pri receptih točne količine niso določene. Privoščite si je čim več in dober tek.

  • Zajtrk: Omleta s surovo zelenjavo

    Čas priprave: 10 min

    Sestavine:

    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 40 g grškega ovčjega sira feta LYTTOS
    • špinača GARTENGOLD
    • peteršilj
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • polovica paprike
    • rdeča redkev
    • paradižnik
    • polovica avokada
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Umešajte jajca, sol, poper in peteršilj. Specite na kapljici olja in nadevajte s svežimi sestavinami.

    Mojčin namig:
    Za peko omlete lahko uporabljajte oljčno olje, saj temperatura ponve ne bo prevroča.

  • Kosilo: Testenine s telečjimi trakci in solato

    Čas priprave: 30 min

    Sestavine:

    • 100 g zrezka TK RINDERSTEAK
    • 80 g bio polnozrnatih pirinih testenin NATUR AKTIV
    • koromač
    • korenček
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Priprava:


    Zelenjavo narežite na rezine in kuhajte v vodi toliko časa, da ostane še hrustljava (5 minut). Odcedite. Meso popecite na manjši količini masla do želene stopnje pečenosti, na koncu dodajte zelenjavo ter nadaljujte s pečenjem. V ponev dodajte testenine, kuhane na zob, sol in poper, ter dobro premešajte. Meso razrežite na trakce. 

    Mojčin namig:
    Da ohranite čim več vitamina C, zelenjavo blanširajte v majhni količini vrele vode, nato odcedite in ohladite. Encim askorbat oksidaza bo tako aktiven najmanj časa.

  • Večerja: Začinjene sardele iz žara z blitvo in krompirjem

    Čas priprave: 35 min

    Sestavine:

    • 5 jadranskih sardel ALMARE
    • peteršilj
    • čili
    • 300 g krompirja
    • 500 g špinače
    • nekaj žlic oljčnega olja CASTELLO
    • 200 g pečene paprike
    • česen v prahu LE GUSTO
    • dimljena paprika
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    V pečici na peki papirju pecite rezine rdeče paprike 30 min. Začinite s česnom v prahu, dimljeno papriko in oljčnim oljem. Na žlici oljčnega olja podušite sesekljan česen, da zadiši, in špinačo, da ovene ter primešajte kuhan slan krompir. Sardele popivnajte in pecite na malo oljčnega olja ali na žaru 10 min. Po okusu jih začinite s peteršiljem in čilijem. 

    Zanimivost:
    Sardele so odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo zniževati stopnjo vnetja v telesu in krepijo delovanje možganov.