3. dan

Sreda, 30. 1.

Fartlek

Trening fartleka začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Nato naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Sam fartlek bo sestavljen iz 10 minut neprekinjenega hitrega teka, 10 minut hitre hoje, 10 minut neprekinjenega hitrega teka in še 5 minut lahkotnega pogovornega teka. Trening zaključite s sklopom razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Obložen kruhek z lososom in koromačem ter surovo bučko
    • Malica (kos sadja)
    • Bedrca s pirejem iz buče
    • Malica (kos sadja)
    • Crumble iz jabolk in maline
  • Zajtrk: Obložen kruhek z lososom in koromačem ter surovo bučko

    Čas priprave: 10 min

    Sestavine: 

    • 100 g (kos) rženega hlebva OKUS TRADICIJE
    • 100 g bio prekajenega lososa NATUR AKTIV
    • 2 žlici zrnatega sira MILFINA (cottage cheese)
    • poper LE GUSTO
    • koper LE GUSTO
    • sveža zelenjava (listi solate, kumara ali bučka, paprika, ...)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Rezine polnozrnatega kruha obložite s sirom, rezinami dimljenega lososa in začinite s koprom ter poprom. Obložite z zelenjavo. 

    Mojčin namig:
    Že z zajtrkom poskrbite za barve na krožniku in si tako zagotovite čim več različnih vitaminov in mineralov. Za zeleno barvo v hrani so odgovorni klorofil, karotenoidi, v križnicah tudi indoli in izotiocianati.

  • Kosilo: Bedrca s pirejem iz buče

    Čas priprave: 45 min

    Sestavine:

    • piščančje bedro ali dve OKUS PODEŽEJA
    • 500 g buče hokaido
    • 300 g stročjega fižola ali druga zelenjava
    • česen v prahu LE GUSTO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • gorčica LOMEE
    • muškatni orešček
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    V pečici na peki papirju pecite piščanca, ki ga začinite s česnom v prahu in malo gorčice, 20 minut. Nato dodajte neolupljeno hokaido bučo, narezano na kolute in jo skupaj s piščancem pecite 25 min. Zadnjih 20 min peke dodajte stročji fižol, potresen s česnom v prahu. Bučo pretlačite (kot klasični pire), po potrebi z malo mleka, dodajte poper in muškatni orešček. 

    Mojčin namig:
    Oranžna hrana, bogata z betakaroteni, lahko deluje preventivno proti razvoju raka, ščiti srce ter upočasnjuje staranje, do katerega pride zaradi prevelike količine prostih radikalov v našem telesu.

  • Večerja: Crumble iz jabolk in maline

    Čas priprave: 45 min

    Sestavine:

    • 100 g bio pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 50 g bio masla NATUR AKTIV
    • cimet LE GUSTO
    • bio jabolka NATUR AKTIV 
    • 500 g malin
    • dve žlici bio cvetličnega medu NATUR AKTIV (če ste bolj sladkosnedi, lahko dodate več medu)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Na kocke narezano sadje v pekaču potresite s cimetom. Pecite 30 minut na 180° C. V ločeni posodi zmešajte rezine masla s pirino polnozrnato moko in dvema žlicama medu in cimetom. Drobtinasto zmes potrosite na pečeno sadje in pecite v pečici na srednji rešetki do zlate barve. 

    Mojčin namig:
    Lupina jabolk in hrušk je bogat vir antioksidanta kvercetina, ki ščiti telo pred oksidativnim stresom.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje