4. dan

Četrtek, 31. 1.

Visoko-intenzivni intervalni trening (VIIT)

Ogrejte se s 5 - 10 minutami lahke hoje, teka ali preskakovanja kolebnice. Sledi sklop dinamičnih razteznih vaj. Glavni del treninga je sestavljen iz sklopa petih vaj, ki jih izvajate v zaporedju eno za drugo brez vmesnega počitka. Šele po končanem sklopu vseh petih vaj sledi počitek 90 sekund. Čas trajanja posamezne vaje je 30 sekund, naredite pa 3 do 5 serij. Trening zaključite z valjčkanjem in kratkim raztegom.

  1. Izpadni poskoki s TRX-om ali funkcionalnimi trakovi (lahko tudi na mestu)
  2. Plezalec
  3. Sonožni poskoki levo-desno
  4. Izteg trupa na podlagi
  5. Deska
  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Palačinke s skuto, grškim jogurtom, cimetom in medom
    • Malica (kos sadja)
    • Kislo zelje z ocvirki in matevžem
    • Malica (kos sadja)
    • Brokolijeva juha z mocarelo
  • Zajtrk: Palačinke s skuto, grškim jogurtom, cimetom in medom

    Čas priprave: 25 min

    Sestavine

    Zmes za palačinke:

    • 100 g moke 5 žit KORNGOLD 
    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 3 dl mineralne vode LISSA
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • cimet LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Nadev:

    • 200 g skute MILFINA
    • 200 g grškega jogurta LYTTOS
    • limonin sok in lupinica bio limone NATUR AKTIV
    • po okusu bio cvetlićni med NATUR AKTIV
    • 200 g borovnic


    Priprava
    :
    Iz moke, jajc, vode, soli in cimeta pripravite zmes za palačinke že dan prej. Pečene palačinke nadevajte s skutnim nadevom, ki ga sladkate po okusu. Postrezite z limoninimi rezinami in borovnicami. 

    Mojčin namig:
    Antocianini v borovnicah pomagajo uravnavati krvni pritisk, preprečujejo strjevanje krvi in upad umskih sposobnosti.

  • Kosilo: Kislo zelje z ocvirki in matevžem

    Čas priprave: 30 min

    Sestavine:

    • 300 g kislega zelja ali repe
    • bio rdeča čebula NATUR AKTIV
    • česen po okusu
    • lovorjev list LE GUSTO
    • poper LE GUSTO 
    • paprika v prahu LE GUSTO
    • 15 g (velika žlica) ocvirkov
    • 100 g krompirja
    • 200 g fižola
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    V ponvi na ocvirkih popražite rdečo čebulo, česen, papriko v prahu in lovorjev list. Dodajte kisano zelenjavo in z malo vode pokrito dušite vsaj 15 minut. Matevž pripravite iz 2/3 rjavega fižola in 1/3 kuhanega krompirja, po okusu dodajte česen in poper. 

    Mojčin namig:
    Ocvirki so v zmerni količini lahko del uravnotežene prehrane. Kombinirajte jih s hrano, ki deluje zaščitno na srce in ožilje (repa, zelje, čebula, stročnice,... ).

  • Večerja: Brokolijeva juha z mocarelo

    Čas priprave: 15 min

    Sestavine:

    • 250 g (1 glavica) brokolija
    • bio čebula NATUR AKTIV
    • česen
    • muškatni orešček
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • kos polnozrnatega ali ajdovega kruha NATUR AKTIV 
    • 100 g mocarele CARLONI
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    V slanem kropu do mehkega skuhajte brokoli, čebulo in česen. Juho pretlačite in dodajte muškatni orešček. Poleg popecite kos polnozrnatega ali ajdovega kruha. 

    Mojčin namig:
    Če ste pogosto napihnjeni, hrano dobro prežvečite in jedi začinite z muškatnim oreščkom.