7. dan

Nedelja, 3. 2.

Dan za počitek

Boljši ne postanemo le z vadbo, temveč tudi med počitkom. Šest dni ste pridno vadili, zato si danes vzemite čas zase in uporabite kakšno izmed tehnik sproščanja, kot so masaža, obisk savne, valjčkanje, raztezanje ali meditacija.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Polnozrnat kruh, popečen kot francoski
    • Malica (kos sadja)
    • Mesni polpeti s pečenim krompirčkom
    • Malica (kos sadja)
    • Goveja juha malo drugače
  • Zajtrk: Polnozrnati kruh, popečen kot francoski

    Sestavine:

    • 100 g en dan starega bio polnozrnatagea kruha NATUR AKTIV
    • 2 dl mleko MIFLINA
    • cimet LE GUSTO
    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 250 g svežega sadja po izbiri
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Kruh namočite v jajce, umešano z mlekom in cimetom (mleko lahko zamenjate z rastlinskim napitkom), da se dobro napoji. Popecite na toasterju ali v ponvici. Servirajte s svežim sadjem. 

    Mojčin namig:
    S staranjem se v kruhu tvori retrogradni škrob, kar pomeni da je manj dostopen za prebavo našim encimom in posledično iz njega izkoristimo manj energije.

  • Kosilo: Mesni polpeti s pečenim krompirčkom

    Sestavine:

    • 70 g mletega govejega mesa OKUS PODEŽELJA
    • 70 g naribanega korenčka
    • 50 g čebule NATUR AKTIV
    • 70 g bučke
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO 
    • česen
    • 200 g solatnega miksa
    • 200 g pečenega krompirčka z lupino
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Pripravite polpete iz 1/3 mletega mesa, 1/3 naribanega surovega korenčka in 1/3 naribane surove bučke. Solite, poprajte in dodajte česen v prahu. Pecite v pečici ali v ponvi 15 minut na vsaki strani. Poleg postrezite solato in pečen krompirček z lupino. 

    Mojčin namig:
    Mesa ne pecite predolgo na visoki temperaturi zaradi potencialne tvorbe snovi, ki lahko povečajo tveganje za razvoj raka.

  • Večerja: Goveja juha malo drugače

    Sestavine:

    • 50 g govedine OKUS PODEŽELJA
    • 70 g jajčnih rezancev CARLONI
    • mešana zelenjava (korenček, brokoli, šampinjoni, ingver)
    • goveja jušna osnova LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Priprava:


    V skodelico položite tanke jajčne rezance, na koščke narezano govedino, na drobno narezano zelenjavo in zalijte z vrelo govejo juho. 

    Mojčin namig:

    Dodatek rdečega mesa v obrok z zelenjavo pomaga izboljšati izkoristek železa iz zelenjave.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje