14. dan

Nedelja, 10. 2.

Dan za počitek

Svoje zaobljube ste vzeli resno in končali že drugi teden programa. Zato si danes vzemite čas za počitek in se pripravite na tretji teden, kjer bomo poudarek preusmerili na daljše teke, s katerimi bomo povečali bazo vzdržljivosti.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: Palačinke z dušenim sadjem
    • Kosilo: Enolončnica z govedino, lečo in korenjem
    • Večerja: Tropsko proso v mleku s skuto
    • Malica:  Štrudelj v kozarcu

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Zajtrk: Palačinke z dušenim sadjem

    Čas priprave: okoli 15 min


    Sestavine:

    • 80 g polnozrnate pšenične moke
    • 1 bio jajce NATUR AKTIV
    • 2 dl nehomogeniziranega mleka
    • ščep soli PIRANSKE SOLINE
    • ščep cimeta LE GUSTO
    • žlička masla
    • skodelica jagodičevja
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Pripravite palačinke iz polnozrnate moke, specite jih na malo manjšem ognju in počasneje kot običajne. Za nadev ali preliv pokuhajte jagodičevje na srednjem ognju 10 minut, da se zmehča.


    Zanimivost: v polnozrnatih žitih so prisotni B vitamini, pomanjkanje katerih se kaže kot utrujenost in pomanjkanje energije.  

  • Kosilo: Enolončnica z govedino, lečo in korenjem

    Čas priprave: okoli 3 ure

    Sestavine (za štiričlansko družino):

    • 500 g čebule HOFER tržnica
    • 500 g govedine
    • 400 g korenček HOFER tržnica
    • pločevinka leče
    • peteršilj HOFER tržnica
    • sezonska solata HOFER tržnica
    • sol PIRANSKE SOLINE
    • malo popra LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Priprava:

    Sesekljano čebulo in meso podušite, da se razpusti in kuhajte okvirno 2 uri. Pol ure pred koncem dodajte na koščke narezano korenje, sol in poper, tik pred koncem kuhanja pa še pločevinko leče. Postrezite s  skledo solate.


    Zanimivost: rdeča čebula v primerjavi z rumeno vsebuje več fenolnih antioksidantov, ki ščitijo pred boleznimi srca in ožilja, kapjo in rakom. Prav tako vsebuje več antocianinov, obeh pa je več v zunanjih plasteh čebule.

  • Večerja: Tropsko proso v mleku s skuto

    Čas priprave: okoli 15 minut in namakanje čez noč


    Sestavine:

    • 2 dl nehomogeniziranega mleka ali bio rastlinsko mleko
    • 70 g prosene kaše MLINOPEK
    • ščep soli PIRANSKE SOLINE
    • 100 g bio puste skute NATUR AKTIV
    • kivi, mango, goji jagode
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Zjutraj namočeno proso sperite z vodo in kuhajte v mleku ali mešanici vode in mleka s ščepcem soli 5-7 minut. Pustite, da nabrekne, razporedite v skodelico in dodajte skuto ter kivi, mango in pest goji jagod.


    Zanimivost: proso vsebuje lahko prebavljive beljakovine, vitamine B kompleksa in minerale (magnezij, silicij, fosfor, cink, kalij in kalcij). Minerali v prosu so razlog, da uživanje prosene kaše po izročilu naših babic krepi lase, kožo in nohte.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje