20. dan

Sobota, 16. 2.

Neprekinjen tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo malenkost višja. Čas teka naj bo 40–60 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: tunin namaz
    • Malica: čokoladno mleko (2 dl mleka, kakav, med, keks)
    • Kosilo: riba po karibsko
    • Malica: čokoladne kroglice (ovseni kosmiči, banana, med, črna čokolada, limetin sok, vanilija, sol)
    • Večerja: juha iz zelene leče in koruze

     

     

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Tunin namaz

    Čas priprave: 10 min

     

    Sestavine: 

    • 80 g kislega kruha
    • kumara
    • list solate

    Namaz:

    • 100 g tune v oljčnem olju
    • nasekljana mlada čebula
    • 50 g grškega jogurta LYTTOS
    • žlica koruze
    • tri drobno nasekljane kisle kumarice
    • 50 g rdeče paprike
    • žlica kaper
    • limonin sok bio limone NATUR AKTIV
    • poper LE GUSTO 
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    Preberi več > Zapri

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Priprava:

    Tuni odlijte olje in spasirajte grški jogurt, dokler ne dobite gladke zmesi. Dodajte kumarice, koruzo in papriko. Začinite s poprom in limoninim sokom. Namaz namažite na kisli kruh in dodajte list solate.

     

    Mojčin namig:

    100 g tune vsebuje več kot polovico dnevnih potreb telesa po niacinu, vitaminu skupine B, ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

  • Riba po karibsko

    Čas priprave: 40 min

     

    Sestavine:

    • 200 g ribe po vašem okusu
    • 70 g bio riža NATUR AKTIV

    Salsa:

    • polovica manga
    • polovica bio rdeče čebule NATUR AKTIV
    • mala rdeča paprika
    • sok limete
    • malo soli PIRANSKE SOLI

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Ribo najprej popecite na strani s kožo. Ko malo odstopi od površine, jo obrnite in popecite še na drugi strani. Solite, ko je pečena.

    Salsa: V skodelici zmešajte na drobno narezan mango, papriko, rdečo čebulo, sok limete in ščepec soli.

    Riž skuhajte v razmerju 1:2 v vročem, slanem kropu.

     

    Mojčin namig:

    Mango je najbolj priljubljen sadež na svetu. Vsebuje rumen pigment zeaksantin, ki ga znanstveniki raziskujejo v povezavi z zdravjem oči.

  • Juha iz zelene leče in koruze

    Čas priprave: 25 min

     

    Sestavine:

    • oljčno olje CASTELLO
    • bela čebula
    • česen
    • stebelna zelena
    • rožmarin
    • leča
    • koruza
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na oljčnem olju popecite belo čebulo, česen in stebelno zeleno, dodajte rožmarin in polovico koruze in leče. Zalijte z vodo in kuhajte pet minut. Juho spasirajte. Vanjo dodajte še preostalo koruzo in lečo. Kuhajte še 5 minut in postrezite.

     

    Mojčin namig:

    Leča je bogata s folati. V telesu so zelo pomembni, saj med drugim sodelujejo pri sintezi aminokislin in nastajanju krvi. Še posebej veliko leče morajo zaužiti nosečnice za normalen razvoj otroka.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje