21. dan

Nedelja, 17. 2.

Dan za počitek

Svoje zaobljube ste vzeli resno in končali že drugi teden programa. Zato si danes vzemite čas za počitek in se pripravite na tretji teden, kjer bomo poudarek preusmerili na daljše teke, s katerimi bomo povečali bazo vzdržljivosti.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: korenčkova torta
    • Malica: čokoladne kroglice (ovseni kosmiči, banana, med, črna čokolada, limetin sok, vanilija, sol)
    • Kosilo: goveji zrezki s čebulno marmelado
    • Malica: pokovka, narejena na žlici maščobe
    • Večerja: skuta z orehi in medom
       

     

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Korenčkova torta

    Čas priprave: 35 min

     

    Sestavine (za 10 oseb):

    • 150 g pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 100 g mletih mandljev
    • 50 g narezanih rozin
    • 50 g nalomljenih orehov
    • 4 žličke cimeta LE GUSTO
    • 7 g pecilnega praška
    • 3 bio jajca iz proste reje NATUR AKTIV
    • 100 g stopljenega bio masla NATUR AKTIV
    • 3 žlice bio ovsenega napitka NATUR AKTIV ali nehomogeniziranega mleka
    • 300 g naribanega korenja
    • 2 žlici bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
    Preberi več > Zapri

    Za glazuro:

    • 150 g sirnega namaza (BIO sveži sir) NATUR AKTIV
    • sok pomaranče
    • lupina pomaranče in bio limone NATUR AKTIV


    Priprava:

    Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

    Naribano korenje zmešajte s cimetom. Moko, mandlje, rozine, orehe in pecilni prašek dobro premešajte v veliki posodi.

    V ločeni posodi skupaj zmešajte jajca, maslo, mleko, med in naribano korenje s cimetom. Mokro mešanico dodajte suhim sestavinam in dobro zmešajte.

    Zmes nalijte v pekač. Pecite 50 minut na 180 °C. Pečenost lahko preverite tudi z leseno palčko. Če je palčka po tem, ko ste jo zapičili v kolač čista, je torta dovolj pečena.

    Glazura: Skupaj zmešajte sirni namaz, pomarančni sok in naribane bio lupine citrusov.


    Mojčin namig:
     

    100 g korenja vsebuje 300% telesnih potreb po vitaminu A, ki ima zelo pomembno vlogo pri zdravju kože in vida. Za boljšo absorpcijo je dobro, da je v jedi, bogati z vitaminom A, tudi nekaj maščobe.

  • Hamburger z govejim mesom

    Čas priprave: 20 min

     

    Sestavine:

    • 100 g govedine OKUS PODEŽELJA
    • baby kruhek
    • žlica grškega jogurta LYTTOS
    • bučke, čebula, kumare, paradižnik,... 
    Preberi več > Zapri

    Čebulna marmelada:

    • bio rdeča čebula NATUR AKTIV
    • žlička jabolčnega kisa LOMEE
    • pol žličke bio cvetličnega medu NATUR AKTIV

     

    • velika skleda mešane solate

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.


    Priprava:

    Goveje meso pecite na malo maščobe 6 min. Poprajte in solite, ko je meso že pečeno.

    Rdečo čebulo narežite, posolite in dušite 10 minut na isti ponvi kot meso, da se navzame okusa. Dodajte med in kis ter dušite še 5 minut.

     

    Mojčin namig:

    Hamburger je lahko dobro kosilo, če so surovine v obroku kakovostne. Izberite kruh z več prehranskimi vlakninami, dobro meso in čim več raznolike zelenjave. Da bo obrok resnično uravnotežen, dodajte k takšnemu obroku še veliko skledo solate.

  • Skuta z orehi in medom

    Čas priprave: 5 min

     

    Sestavine:

    • 250 g skute MILFINA
    • tri žlice bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
    • 30 g orehov
    • cimet LE GUSTO
    • sveže sadje
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V skodelici zmešajte skuto, med in orehe. Posujte s svežim sadjem.

     

    Mojčin namig:

    Skuta vsebuje beljakovino kazein, ki se počasi presnavlja in zato predstavlja dober večerni obrok, še posebej po športni aktivnosti.