22. dan

Ponedeljek, 18. 2.

Neprekinjen tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo malenkost višja. Čas teka naj bo 30–60 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Omleta s surovo zelenjavo
    • Vrstica čokolade in jabolko
    • Testenine s telečjimi trakci in solato
    • Banana
    • Začinjene sardele iz žara z blitvo in krompirjem


    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.
  • Omleta s surovo zelenjavo

    Sestavine:

    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 40 g grškega ovčjega sira feta LYTTOS
    • špinača GARTENGOLD
    • peteršilj
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • polovica paprike
    • rdeča redkev
    • paradižnik
    • polovica avokada

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Umešajte jajca, sol, poper in peteršilj. Specite na kapljici olja in nadevajte s svežimi sestavinami.

    Mojčin namig
    Za peko omlete lahko uporabljajte oljčno olje, saj temperatura ponve ne bo prevroča.

  • Testenine s telečjimi trakci in solato

    Sestavine:

    • 100 g zrezka TK RINDERSTEAK
    • 80 g bio polnozrnatih pirinih testenin NATUR AKTIV
    • koromač
    • korenček
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Zelenjavo narežite na rezine in kuhajte v vodi toliko časa, da ostane še hrustljava (5 minut). Odcedite. Meso popecite na manjši količini masla do želene stopnje pečenosti, na koncu dodajte zelenjavo ter nadaljujte s pečenjem. V ponev dodajte testenine, kuhane na zob, sol in poper, ter dobro premešajte. Meso razrežite na trakce. 

    Mojčin namig:

    Da ohranite čim več vitamina C, zelenjavo blanširajte v majhni količini vrele vode, nato odcedite in ohladite. Encim askorbat oksidaza bo tako aktiven najmanj časa.

  • Začinjene sardele iz žara z blitvo in krompirjem

    Sestavine:

    • 5 jadranskih sardel ALMARE
    • peteršilj
    • čili
    • 300 g krompirja
    • 500 g špinače
    • nekaj žlic oljčnega olja CASTELLO
    • 200 g pečene paprike
    • česen v prahu LE GUSTO
    • dimljena paprika
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

     V pečici na peki papirju specite rezine rdeče paprike. Začinite s česnom v prahu, dimljeno papriko in oljčnim oljem. Na žlici oljćnega olja podušite sesekljan česen, da zadiši, in špinačo, da ovene, ter primešajte kuhan, slan krompir. Sardele popivnajte in specite na malo oljčnega olja.  ali na žaru. Po okusu začinite s peteršiljem in čilijem.

    Mojčin namig:

    Sardelice so odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo zniževati stopnjo vnetja v telesu in krepijo delovanje možganov.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje