27. dan

Sobota, 23. 2.

Neprekinjen tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo malenkost višja. Čas teka naj bo 40–60 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Obložen kruhek z lososom in koromačem ter surovo bučko
    • Čokoladne kroglice
    • Bedrca s pirejem iz buče
    • Čokoladne kroglice
    • "Crumble" iz jabolk in maline
    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.
  • Obložen kruhek z lososom in koromačem ter surovo bučko

    Sestavine: 

    • 100 g (kos) rženega hlebva OKUS TRADICIJE
    • 100 g bio prekajenega lososa NATUR AKTIV
    • 2 žlici zrnatega sira MILFINA (cottage cheese)
    • poper LE GUSTO
    • koper LE GUSTO
    • sveža zelenjava (listi solate, kumara ali bučka, paprika, ...)

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava

    Rezine polnozrnatega kruha obložite s sirom, rezinami dimljenega lososa in začinite s koprom ter poprom. Obložite z zelenjavo. 

    Mojčin namig

    Že z zajtrkom poskrbite za barve na krožniku in si tako zagotovite čim več različnih vitaminov in mineralov. Za zeleno barvo v hrani so odgovorni klorofil, karotenoidi, v križnicah tudi indoli in izotiocianati.

  • Bedrca s pirejem iz buče

    Sestavine:

    • piščančje bedro ali dve OKUS PODEŽEJA
    • 500 g buče hokaido
    • 300 g stročjega fižola ali druga zelenjava
    • česen v prahu LE GUSTO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • gorčica LOMEE
    • muškatni orešček
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V pečici na peki papirju specite neolupljeno hokaido bučo, narezano na kolute (brez lupljenja) skupaj s piščancem, ki ga začinite s česnom v prahu in malo gorčice. Zadnjih 20 minut peke dodajte stročji fižol potresen s česnom v prahu. Bučo pretlačite (kot klasični pire), po potrebi z malo mleka, dodajte poper in muškatni orešček. 

    Mojčin namig

    Oranžna hrana, bogata z betakaroteni, deluje preventivno proti razvoju raka, ščiti srce ter upočasnjuje staranje, do katerega pride zaradi preveč prostih radikalov v našem telesu.

  • "Crumble" iz jabolk in maline

    Sestavine:

    • 100 g bio pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 50 g bio masla NATUR AKTIV
    • cimet LE GUSTO
    • bio jabolka NATUR AKTIV 
    • 500 g malin
    • dve žlici bio cvetličnega medu NATUR AKTIV (če ste bolj sladkosnedi, lahko dodate več medu)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na kocke narezano sadje v pekaču potresite s cimetom. Pecite 30 minut na 180° C. V ločeni posodi zmešajte rezine masla s pirino polnozrnato moko in dvema žlicama medu in cimetom. Drobtinasto zmes potrosite na pečeno sadje in pecite v pečici na srednji rešetki do zlate barve. 

    Mojčina namig

    Lupina jabolk in hrušk je bogat vir antioksidanta kvercetina, ki ščiti telo pred oksidativnim stresom.