35. dan

Nedelja, 3. 3.

Dan za počitek

V tem tednu ste prečkali pomemben mejnik: za vami je že polovica programa! Da; občutek, ki ga čutite, je ponos – in to zaslužen. A še boljši bo po HOFER rekreativnem teku, ko si boste na koncu svojih moči zadihani, a nasmejani, dali petko z Janom in Markom. Takrat boste vedeli, da ste dali vse od sebe. Zato se danes sprostite, poskrbite za svoje utrujene mišice in svojemu telesu namenite čas, ki ga potrebuje za popolno regeneracijo.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: Vikend zajtrk
    • Malica: Grški jogurt
    • Kosilo: Pizza s polnozrnatim testom
    • Malica: pest orehov
    • Večerja: Čokoladni chia puding

     

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Vikend zajtrk

    Čas priprave: 10 min


    Sestavine (za 2 osebi):

    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 4 rezine pršuta brez aditivov KRAS
    • 150 g rženega hlebca OKUS TRADICIJE
    • sveža zelenjava (paprika, kumara, paradižnik)

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Poširano ali v mehko kuhano jajce postrezite s popečenimi rezinami pršuta na rženem kruhu. V rumenjak pomakajte kar zelenjavo.

     

    Mojčin namig: 

    Z rumenjakom in beljakom so jajca popolno živilo. Njihovo najboljšo prehransko vrednost ohranite, če je rumenjak tekoč.

  • Pica s polnozrnatim testom

    Čas priprave: 40 min


    Sestavine (za 2 osebi):

    Testo:

    • 200 g pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 4 g suhega kvasa
    • bazilika LE GUSTO
    • ščep čilija LE GUSTO
    • oljčnega olja CASTELLO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • 1,5 dl mlačne vode
    Preberi več > Zapri

     

    Nadev:

    • 100 g pelatov CARLONI
    • 200 g mocarele CARLONI
    • 100 g pršuta brez aditivov KRAS
    • sveži šampinjoni 
    • origano LE GUSTO
    • 1 mala rdeča čebula
    • rukola
    • bazilika.
    • zelje za solato
    • jabolčni kis LOMME ali sok bio limone NATUR AKTIV

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.


    Priprava:


    Zamesite testo za pico iz pirine polnozrnate moke. Obložite ga s pelati, rezinami sveže ali popečene zelenjave in mocarelo. Pecite v pečici na spodnji rešetki na 220 °C, da se testo speče in sir stopi. Pečeno pico potresete z origanom in poleg postrezite zeljnato solato.

     

    Mojčin namig:

    Zelje in ostale križnice so bogate z indoli in izotiocianati, ki stimulirajo encime in pomagajo jetrom pri odstranjevanju potencialno kancerogenih spojin.

  • Čokoladni chia puding

    Čas priprave: 20 min in namakanje čez noč


    Sestavine:

    • 50 g prosene kaše HAPPY HARVEST
    • 2 dl nehomogeniziranega mleka ali bio rastlinskega mleka
    • 2 jedilni žlici bio chia semen NATUR AKTIV
    • 2 žlički surovega kakava
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu
    • pest jagodičevja
    • 5 orehovih jedrc
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V vodi 10 minut kuhajte proso, ki ste ga čez noč namočili. Ohlajenemu primešajte preostale sestavine (razen jagodičevja), dobro spasirajte in pustite 10 minut, da se strdi. Okrasite z jagodičevjem in orehi.

     

    Mojčin namig:

    Kakav vsebuje resveratrol, antioksidant, ki prehaja čez možgansko krvno bariero in ščiti živčni sistem. Dobro vpliva tudi na naše počutje, saj vsebuje feniletilamin, ki se sicer tvori v našem telesu, ko smo zaljubljeni.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje