39. dan

Četrtek, 7. 3.

Visoko-intenzivni intervalni trening (VIIT)

Ogrejte se s 5–10 minutami lahke hoje, teka ali preskakovanja kolebnice. Sledi sklop dinamičnih razteznih vaj. Glavni del treninga je sestavljen iz sklopa petih vaj, ki jih izvajate v zaporedju eno za drugo brez vmesnega počitka. Šele po končanem sklopu vseh petih vaj sledi počitek 90 sekund. Čas trajanja posamezne vaje je 30 sekund, naredite pa 3 do 5 serij. Trening zaključite z valjčkanjem in kratkim raztegom.

 

1. Izpadni korak naprej s poskoki (na eno nogo)

2. Plezalec (donkey kick)

3. Skoki z dotikanjem stopal (notranji del)

4. Škarjice (gor-dol)

5. Deska s spustom na podlakti

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: sendvič s pršutom
    • Malica: popečen tofu v solati ali juhi
    • Kosilo: "crumble" iz jabolk in maline
    • Malica: trdo kuhano jajce v solati
    • Večerja: juha iz zelene leče in koruze

     

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Sendvič s pršutom

    Čas priprave: okoli 10 min

    Sestavine:

    • 100 g rženega hlebca OKUS TRADICIJE
    • 1 žlica kisle smetane MILFINA
    • 2 rezini pršuta brez aditivov KRAS
    • 30 g sira, npr. mocarele CARLONI
    • avokado po okusu
    • kumara, paprika, paradižnik, drobnjak

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Kruh namažite z žlico kisle smetane, obložite s pršutom, svežimi kumarami in malo sira, lahko dodate na koščke narezan avokado, svežo papriko in drobnjak.

    Mojčn namig:

    Pršut brez aditivov je ena redkih mesnin, ki razen soli ne vsebuje aditivov.

  • "Crumble" iz jabolk in maline

    Sestavine:

    • 100 g bio pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 50 g bio masla NATUR AKTIV
    • cimet LE GUSTO
    • bio jabolka NATUR AKTIV 
    • 500 g malin
    • dve žlici bio cvetličnega medu NATUR AKTIV (če ste bolj sladkosnedi, lahko dodate več medu)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na kocke narezano sadje v pekaču potresite s cimetom. Pecite 30 minut na 180° C. V ločeni posodi zmešajte rezine masla s pirino polnozrnato moko in dvema žlicama medu in cimetom. Drobtinasto zmes potrosite na pečeno sadje in pecite v pečici na srednji rešetki do zlate barve. 

    Mojčina namig

    Lupina jabolk in hrušk je bogat vir antioksidanta kvercetina, ki ščiti telo pred oksidativnim stresom.

  • Juha iz zelene leče in koruze

    Čas priprave: 25 min

     

    Sestavine:

    • oljčno olje CASTELLO
    • bela čebula
    • česen
    • stebelna zelena
    • rožmarin
    • leča
    • koruza
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na oljčnem olju popecite belo čebulo, česen in stebelno zeleno, dodajte rožmarin in polovico koruze in leče. Zalijte z vodo in kuhajte pet minut. Juho spasirajte. Vanjo dodajte še preostalo koruzo in lečo. Kuhajte še 5 minut in postrezite.

     

    Mojčin namig:

    Leča je bogata s folati. V telesu so zelo pomembni, saj med drugim sodelujejo pri sintezi aminokislin in nastajanju krvi. Še posebej veliko leče morajo zaužiti nosečnice za normalen razvoj otroka.