41. dan

Sobota, 9. 3.

Neprekinjen tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo malenkost višja. Čas teka naj bo 40–60 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: polnozrnati kruh, popečen kot francoski
    • Malica: popečen tofu z zelenjavo
    • Kosilo: postrv z ječmenom, šampinjoni in ohrovtom
    • Malica: pet rezin pršuta s skuto
    • Večerja: goveja juha malo drugače

     

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Polnozrnati kruh, popečen kot francoski

    Čas priprave: 20 min

    Sestavine:

    • 100 g en dan starega bio polnozrnatega kruha NATUR AKTIV
    • 2 dl mleka MIFLINA ali bio ovsenega napitak NATUR AKTIV
    • cimet LE GUSTO
    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 250 g svežega sadja po izbiri
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Kruh namočite v jajce, umešano z mlekom in cimetom (mleko lahko zamenjate z rastlinskim napitkom), da se dobro napoji. Popecite na toasterju ali v ponvici. Servirajte s svežim sadjem. 

    Mojčin namig
    S staranjem se v kruhu tvori retrogradni škrob, kar pomeni, da je manj dostopen za prebavo našim encimom in posledično iz njega izkoristimo manj energije.

  • Postrv z ječmenom, šampinjoni in ohrovtom

    Čas priprave: okoli 20 min in namakanje čez noč

    Sestavine:

    • 80 g ješprenja KORNGOLD
    • čebula, česen
    • šampinjoni
    • ohrovt
    • 120 g postrvi
    • žlica oljčnega olja CASTELLO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Dan pred kuhanjem namočite ješprenj v vodi, naslednji dan ga sperite in zavrite v sveži slani vodi. Kuhajte 15 minut in pustite, da nabrekne. Medtem prepražite čebulo, česen in gobice ter jih primešajte ješprenju. Sesekljan ohrovt podušite na preostanku maščobe, zalijte z malo vode in dušite do mehkega. Ribo popecite na vsaki strani okoli 2 minuti in solite na koncu peke. Na krožnik servirajte kuhan ješprenj, nanj položite zelenjavo in poleg postrv.

    Zanimivost:

    Lutein iz zelenolistne zelenjave ima zaščitno vlogo pri delovanju možganov. Višje koncentracije so povezane z boljšimi kognitivnimi sposobnostmi.

  • Goveja juha malo drugače

    Čas priprave: 3 ure 30 min

    Sestavine:

    • 50 g kuhane govedine OKUS PODEŽELJA iz juhe
    • 70 g jajčnih rezancev CARLONI
    • mešana zelenjava (korenček, brokoli, šampinjoni, ingver)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V skodelico položite tanke jajčne rezance, na koščke narezano govedino, na drobno narezano zelenjavo in zalijte z doma pripravljeno vrelo govejo juho.

    Mojčin namig:

    Dodatek rdečega mesa v obrok z zelenjavo pomaga izboljšati izkoristek železa iz zelenjave.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje