Drago moje telo, teciva skupaj še naprej.

46. dan

Četrtek, 14. 3.

Intervalni tek

Intervalni tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Še 3-4 pospeševanja hitrosti in vaše telo bo pripravljeno na glavni del treninga.

 

Intervali:

 

5 serij: 200 metrov hitrega teka, ki mu sledi 100 metrov hoje med ponovitvami

 

Po koncu treninga pa nikar ne pozabite na kratek iztek (10 minut) in sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: čokoladne ameriške palačinke
    • Malica: jabolko in pest mandljev
    • Kosilo: pica s polnozrnatim testom
    • Malica: štrudelj v kozarcu
    • Večerja: zelenček

     

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Čokoladne ameriške palačinke

    Čas priprave: 25 min

     

    Sestavine:

    • 80 g pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 5 g pecilnega praška
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • žlica kakava
    • 1,5 dl bio dalj časa sveže navadno mleko NATUR AKTIV
    • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
    Preberi več > Zapri

    Preliv:

    • 30 g bio masla NATUR AKTIV
    • žlica bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
    • čajna žlička kakava
    • drobljeni lešniki za posip


    Priprava
    :

    Moko, pecilni prašek in sol zmešajte v večji posodi. V drugi posodi zmešajte jajce in mleko. Mokro maso prilijte k suhi. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Zmes z zajemalko zlijte na pekač in pecite, dokler se ne pojavijo mehurčki. Nato obrnite in pecite do zlatorjave barve.

     

    Mojčin namig:

    Pirina polnozrnata moka vsebuje od 6 do 9 g prehranskih vlaknin na 100 g izdelka, bela moka pa le delček teh, med 2 in 3 g. Vedno izberite nerafinirano polnozrnato moko.

  • Pica s polnozrnatim testom

    Čas priprave: 40 min


    Sestavine (za 2 osebi):

    Testo:

    • 200 g pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 4 g suhega kvasa
    • bazilika LE GUSTO
    • ščep čilija LE GUSTO
    • oljčnega olja CASTELLO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • 1,5 dl mlačne vode
    Preberi več > Zapri

     

    Nadev:

    • 100 g pelatov CARLONI
    • 200 g mocarele CARLONI
    • 100 g pršuta brez aditivov KRAS
    • sveži šampinjoni 
    • origano LE GUSTO
    • 1 mala rdeča čebula
    • rukola
    • bazilika.
    • zelje za solato
    • jabolčni kis LOMME ali sok bio limone NATUR AKTIV

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.


    Priprava:


    Zamesite testo za pico iz pirine polnozrnate moke. Obložite ga s pelati, rezinami sveže ali popečene zelenjave in mocarelo. Pecite v pečici na spodnji rešetki na 220 °C, da se testo speče in sir stopi. Pečeno pico potresete z origanom in poleg postrezite zeljnato solato.

     

    Mojčin namig:

    Zelje in ostale križnice so bogate z indoli in izotiocianati, ki stimulirajo encime in pomagajo jetrom pri odstranjevanju potencialno kancerogenih spojin.

  • Zelenček

    Čas priprave: 5 min

    Sestavine:

    • banana
    • pest špinače GARTENGOLD
    • 30 g orehov
    • polovica manga
    • žlica lanenih semen
    • žlica chia semen (BIO) NATUR AKTIV
    • polovica avokada
    • 3 dl vode ali rastlinskega mleka
    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Vse sestavine v mešalni posodi dobro zmešajte in postrezite.

    Mojčin namig:

    Vse smoothieje vedno jejte z žlico, da se hrana dobro premeša s slino in začne prebavljati že v ustih.

    Zanimivost:

    Lan, oreh in chia semena so najboljši vir rastlinskih omega 3 maščobnih kislin.