47. dan

Petek, 15. 3.

Visoko intenzivni intervalni trening (VIIT)

Ogrejte se s 5–10 minutami lahke hoje, teka ali preskakovanja kolebnice. Sledi sklop dinamičnih razteznih vaj. Glavni del treninga je sestavljen iz sklopa petih vaj, ki jih izvajate v zaporedju eno za drugo brez vmesnega počitka. Šele po končanem sklopu vseh petih vaj sledi počitek 90 sekund. Čas trajanja posamezne vaje je 30 sekund, naredite pa 3 do 5 serij. Trening zaključite z valjčkanjem in kratkim raztegom.

 

1. Izpadni korak nazaj s kickom (koleno visoko)

2. Plezalec (poskoki iz ene noge na drugo – stopalo do roke)

3. Skiping z boksanjem

4. Upogib trupa z izmeničnim dotikanjem pet

5. Deska z rokami naprej do max in nazaj (mačka)

  • VEGETARIJANSKI DAN: Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: kaljena ajda z jogurtom in jabolki
    • Malica: humus in korenček
    • Kosilo: zelenjavna juha in njoki s sadno omako
    • Malica: grški jogurt in dušene slive
    • Večerja: jajčni mafini s špinačo
    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.
  • Kaljena ajda z jogurtom in jabolki

    Čas priprave: 10 min in namakanje čez noč


    Sestavine:

    • 80 ajdove kaše HAPPY HARVEST
    • lonček kozjega jogurta
    • 1 jabolko
    • polovico žličke cimeta LE GUSTO
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Ajdo namočite v vodi, da vzkali. Zjutraj v skodelici zmešajte sprano kaljeno ajdo, polnomasten kozji jogurt, naribano jabolko z olupkom vred, žlico medu in polovico žličke cimeta. Kozji jogurt lahko zamenjate z rastlinskim ali običajnim jogurtom.

     

    Mojčin namig:

    Jabolka s krastami na olupku vsebujejo več antioksidantov (flavonoidov, fenolov, antocianinov in karotenoidov), ki jih sproščajo na poškodovana mesta.

  • Zelenjavna juha in njoki s sadno omako

    Sestavine:

    Zelenjavna juha:

    • sezonska zelenjava (cvetača, por, zelena, bučka)
    • skodelica solate
    Preberi več > Zapri

    Njoki s sadno omako:

    • 250 g njokov
    • 300 g poljubnega sadje (lahko zamrznjeno)
    • cimet LE GUSTO
    • surov kakav
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu


    Priprava
    :


    Za juho v vodi skuhajte cvetačo, por, zeleno bučko, česen, čebulo, solite in spasirajte v gosto tekočino. Njoke skuhajte. V ponvi podušite sadje do mehkega, dodajte cimet. V vodi skuhane njoke prelijte z dušenim sadjem, po okusu dodajte surov kakav, sladkosnedi še med.

    Mojčin namig


    Cimet pomaga telesu uravnavati krvni sladkor in zmanjšuje njegov porast po jedi, saj posnema delovanje inzulina in inzulinskih receptorjev v celicah. Tako pomaga pri transportu glukoze iz krvi v celice.

  • Jajčni mafini s špinačo

    Čas priprave: 25 min


    Sestavine:

    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 3 večji šampinjoni
    • 30 g sira trapist MILFINA
    • velika pest špinače GARTENGOLD
    • nasekljana čebula
    • česen v prahu LE GUSTO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Priprava:

    Stepenim jajcem primešajte nasekljane gobice, čebulo, sir in začinite. Maso prelijte  v namaščene modelčke za mafine in pecite v pečici 15 minut na 200 °C. Poleg postrezite svežo zelenjavo in košček rženega kruha.

    Mojčin namig: 

    Jajca so vir holina, prekurzorja nevrotransmiterja acetilholina, ki krepi spomin, sposobnost učenja ter koncentracijo. Ključen je za delovanje mišic in skrbi za dobro voljo.