48. dan

Sobota, 16. 3.

Neprekinjen tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo malenkost višja. Čas teka naj bo 40–60 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: vikend zajtrk
    • Malica: avokadov musse
    • Kosilo: štruklji z gobicami in porom
    • Malica: grški jogurt in dušene jagode
    • Večerja: dalmatinski lonec

     

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Vikend zajtrk

    Čas priprave: 10 min


    Sestavine (za 2 osebi):

    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 4 rezine pršuta brez aditivov KRAS
    • 150 g rženega hlebca OKUS TRADICIJE
    • sveža zelenjava (paprika, kumara, paradižnik)

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Poširano ali v mehko kuhano jajce postrezite s popečenimi rezinami pršuta na rženem kruhu. V rumenjak pomakajte kar zelenjavo.

    Mojčin namig: 

    Z rumenjakom in beljakom so jajca popolno živilo. Njihovo najboljšo prehransko vrednost ohranite, če je rumenjak tekoč.

  • Štruklji z gobicami in porom

    Čas priprave: 35 min

    Sestavine:

    • 200 g štrukljev
    • 100 g pora
    • 100 g šampinjonov
    • žlica oljčnega olja CASTELLO
    • 100 g govedine OKUS PODEŽELJA
    • solata

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Štruklje skuhajte v slanem kropu. Na poru in oljčnem olju popecite gobice in por, nato dodajte na koščke narezano govedino in popecite.

    Mojčin namig:

    Rdeče meso vsebuje L-karnitin, aminokislino, ki ima v telesu pomembno vlogo pri presnovi maščob.

  • Dalmatinski lonec

    Čas priprave: 30 min

    Sestavine:

    • 300 g kuhanega krompirja
    • 200 g svežega zelja
    • 125 g špinače GARTENGOLD
    • 1 nastrgan korenček
    • česen
    • po 1 žlica bučnega olja in oljčnega olja CASTELLO
    • 100 g piščanca

    Pri zelenjavi so navedene okvirne količine, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na oljčnem olju prepražite česen, narezano zelje, nastrgan korenček in dušite 5 minut. Ko zelenjava malo ovene, dodajte predhodno skuhan krompir v kosih, narezano špinačo in podušite, da se okusi prepojijo, krompir pregreje in špinača zmehča. Začinite s soljo in poprom in dodajte malo bučnega ter oljčnega olja.

     

    Mojčin namig:

    Alicin v česnu pomaga uravnavati holesterol, krvni tlak in zmanjšuje tveganje za raka želodca ter bolezni srca. Znan je tudi po svojih antivirusnih in antibakterijskih lastnostih.