49. dan

Nedelja, 17. 3.

Dan za počitek

Čeprav se je včasih najslajše zlekniti na kavč, obstajajo boljši načini, da si povrnemo energijo in se v nov teden podamo s podvojenim zagonom. Čez gibanje v naravi ga ni – sprehod daleč od mestnega vrveža umiri um in vrne svežino. Če pa vas zamika razvajanje, si privoščite masažo ali sproščujoče savnanje.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: zeleni sendvič 
    • Malica: pločevinka tune s koruzo in olivami
    • Kosilo: pečen krompirček z zelenjavo in arašidovim prelivom
    • Malica: jabolko in arašidovo maslo
    • Večerja: ovseni piškoti z mandlji
       

     

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Zeleni sendvič

    Čas priprave: 10 min

     

    Sestavine:

    • 100 g rženega hlebca OKUS TRADICIJE
    • rukola
    • polovica avokada
    • polovica kumare
    • bazilika LE GUSTO

    Preliv iz bučnic:

    • 30 g bučnic
    • 10 g bučnega olja
    • malo soli PIRANSKE SOLINE

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na kos kruha položite na rezine narezan avokado in izbrano zelenjavo. Prelijte s prelivom iz bučnic. Preliv naredite tako, da v terilniku strete bučna semena, dodate žlico bučnega olja in malo soli.

     

    Mojčin namig:

    Bučno olje vsebuje veliko vitamina E, ki ima bistveno vlogo pri zaščiti telesnih maščob pred oksidacijo.

  • Pečen krompirček z zelenjavo in arašidovim prelivom

    Čas priprave: okoli 60 min

    Sestavine:

    • 300 g sladkega krompirja
    • rdeča čebula, ohrovt, korenček
    • čičerika, peteršilj, rdeča paprika
    • velika žlica arašidovega masla GOURMET
    • rdeča paprika v prahu LE GUSTO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO
    • zelena solata

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Krompir razpolovite, začinite s soljo in oljčnim oljem ter pecite v pečici 20 minut.
    Vzemite ga iz pečice, izdolbite in napolnite s čičeriko, ki ste ji primešali malo rdeče paprike v prahu.
    Dodajte na četrtine razrezano zelenjavo in pecite še 20 minut.

    Za preliv, ki doda odličen okus pečeni jedi, zmešajte arašidovo maslo z malo vode (lahko še limonin sok) in soli.  Posujte s svežim peteršiljem.

    Mojčin namig:

    Sladki krompir vsebuje več vitamina A kot navadni krompir. Da ohranite čim več hranil krompir specite kar z olupkom. Tako se v krompirju ohrani tudi več vitamina C.

  • Ovseni piškoti z mandlji

    Čas priprave: 30 min

     

    Sestavine (za 4 osebe):

    • 150 g ovsenega zdroba
    • zrela banana
    • 50 g bio masla NATUR AKTIV
    • žlica bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
    • 50 g namočenih in drobno narezanih rozin
    • 50 g lističev mandljev
    • sok pomaranče ali bio limone NATUR AKTIV
    • lupina bio limone NATUR AKTIV
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • cimet LE GUSTO 
    • vanilija po okusu
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Banano in maslo zmečkajte z vilico. Dodajte cimet, malo soli, vanilijo, naribano lupinico bio limon, sok limone ali pomaranče in narezane rozine. Maso zmešajte z ovsenim zdrobom in lističi mandljev. Oblikujte v piškote. Vsak piškot naj ima okoli 35 g.

    Pecite v vnaprej segreti pečici na 190 °C 10 min ali dokler piškoti zlato ne porumenijo.

     

    Mojčin namig:

    Ste vedeli, da so mandlji dober vir beljakovin? Na 100 g jih vsebujejo kar 20 g. Veliko beljakovin je tudi v ovsenem zdrobu, kar 13 g na 100 g zdroba.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje