50. dan

Ponedeljek, 18. 3.

Intervalni tek

Intervalni tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Še 3-4 pospeševanja hitrosti in vaše telo bo pripravljeno na glavni del treninga.

Intervali:

10 serij: 150 metrov hitrega teka, ki mu sledi 100 metrov hoje med ponovitvami

Po koncu treninga pa nikar ne pozabite na kratek iztek (10 minut) in sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: zeleni sendvič 
    • Malica: jabolko in arašidovo maslo
    • Kosilo: hamburger z govejim mesom 
    • Malica: grški jogurt in jagode
    • Večerja: palačinke z dušenim sadjem
       

     

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

    jabolko in arašidovo maslo

  • Zeleni sendvič

    Čas priprave: 10 min

     

    Sestavine:

    • 100 g rženega hlebca OKUS TRADICIJE
    • rukola
    • polovica avokada
    • polovica kumare
    • bazilika LE GUSTO

    Preliv iz bučnic:

    • 30 g bučnic
    • 10 g bučnega olja
    • malo soli PIRANSKE SOLINE

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na kos kruha položite na rezine narezan avokado in izbrano zelenjavo. Prelijte s prelivom iz bučnic. Preliv naredite tako, da v terilniku strete bučna semena, dodate žlico bučnega olja in malo soli.

     

    Mojčin namig:

    Bučno olje vsebuje veliko vitamina E, ki ima bistveno vlogo pri zaščiti telesnih maščob pred oksidacijo.

  • Hamburger z govejim mesom

    Čas priprave: 20 min

     

    Sestavine:

    • 100 g govedine OKUS PODEŽELJA
    • baby kruhek
    • žlica grškega jogurta LYTTOS
    • bučke, čebula, kumare, paradižnik,... 
    Preberi več > Zapri

    Čebulna marmelada:

    • bio rdeča čebula NATUR AKTIV
    • žlička jabolčnega kisa LOMEE
    • pol žličke bio cvetličnega medu NATUR AKTIV

     

    • velika skleda mešane solate

     

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.


    Priprava:

    Goveje meso pecite na malo maščobe 6 min. Poprajte in solite, ko je meso že pečeno.

    Rdečo čebulo narežite, posolite in dušite 10 minut na isti ponvi kot meso, da se navzame okusa. Dodajte med in kis ter dušite še 5 minut.

     

    Mojčin namig:

    Hamburger je lahko dobro kosilo, če so surovine v obroku kakovostne. Izberite kruh z več prehranskimi vlakninami, dobro meso in čim več raznolike zelenjave. Da bo obrok resnično uravnotežen, dodajte k takšnemu obroku še veliko skledo solate.

  • Palačinke z dušenim sadjem

    Čas priprave: 15 min


    Sestavine:

    • 80 g pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
    • 2 dl nehomogeniziranega mleka
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • cimet LE GUSTO
    • žlička bio masla NATUR AKTIV
    • skodelica jagodičevja
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Pripravite palačinke iz polnozrnate moke, specite jih na malo manjšem ognju in počasneje kot običajne. Za nadev ali preliv v drugi posodi pokuhajte jagodičevje na srednjem ognju 10 minut, da se zmehča.


    Mojčin namig: 

    V polnozrnatih žitih so prisotni B vitamini, katerih pomanjkanje se kaže kot utrujenost in primanjkljaj energije.  

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje