53. dan

Četrtek, 21. 3.

Intervalni tek

Intervalni tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Še 3-4 pospeševanja hitrosti in vaše telo bo pripravljeno na glavni del treninga.

Intervali:

10 serij: 250 metrov hitrega teka, ki mu sledi 100 metrov hoje med ponovitvami

Po koncu treninga pa nikar ne pozabite na kratek iztek (10 minut) in sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: sendvič s pršutom
    • Malica: vrstica čokolade in maline
    • Kosilo: mesni polpeti s pečenim krompirčkom
    • Malica: grški jogurt
    • Večerja: "crumble" iz jabolk in maline 

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Sendvič s pršutom

    Čas priprave: okoli 10 min

    Sestavine:

    • 100 g rženega hlebca OKUS TRADICIJE
    • 1 žlica kisle smetane MILFINA
    • 2 rezini pršuta brez aditivov KRAS
    • 30 g sira, npr. mocarele CARLONI
    • avokado po okusu
    • kumara, paprika, paradižnik, drobnjak

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Kruh namažite z žlico kisle smetane, obložite s pršutom, svežimi kumarami in malo sira, lahko dodate na koščke narezan avokado, svežo papriko in drobnjak.

    Mojčn namig:

    Pršut brez aditivov je ena redkih mesnin, ki razen soli ne vsebuje aditivov.

  • Mesni polpeti s pečenim krompirčkom

    Čas priprave: 35 min

    Sestavine:

    • 70 g mletega govejega mesa OKUS PODEŽELJA
    • 70 g naribanega korenčka
    • 50 g bio čebule NATUR AKTIV
    • 70 g bučke
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO 
    • česen
    • 200 g solatnega miksa
    • 200 g pečenega krompirčka z lupino
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Pripravite polpete iz 1/3 mletega mesa, 1/3 naribanega surovega korenčka in 1/3 naribane surove bučke. Solite, poprajte in dodajte česen v prahu. Pecite v pečici ali v ponvi 15 minut na vsaki strani. Poleg postrezite solato in pečen krompirček z lupino. 

    Mojčin namig
    Mesa ne pecite predolgo na visoki temperaturi zaradi potencialne tvorbe snovi, ki lahko povečajo tveganje za razvoj raka.

  • "Crumble" iz jabolk in maline

    Sestavine:

    • 100 g bio pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 50 g bio masla NATUR AKTIV
    • cimet LE GUSTO
    • bio jabolka NATUR AKTIV 
    • 500 g malin
    • dve žlici bio cvetličnega medu NATUR AKTIV (če ste bolj sladkosnedi, lahko dodate več medu)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na kocke narezano sadje v pekaču potresite s cimetom. Pecite 30 minut na 180° C. V ločeni posodi zmešajte rezine masla s pirino polnozrnato moko in dvema žlicama medu in cimetom. Drobtinasto zmes potrosite na pečeno sadje in pecite v pečici na srednji rešetki do zlate barve. 

    Mojčina namig

    Lupina jabolk in hrušk je bogat vir antioksidanta kvercetina, ki ščiti telo pred oksidativnim stresom.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje