54. dan

Petek, 22. 3.

Visoko intenzivni intervalni trening (VIIT)

Ogrejte se s 5–10 minutami lahke hoje, teka ali preskakovanja kolebnice. Sledi sklop dinamičnih razteznih vaj. Glavni del treninga je sestavljen iz sklopa petih vaj, ki jih izvajate v zaporedju eno za drugo brez vmesnega počitka. Šele po končanem sklopu vseh petih vaj sledi počitek 90 sekund. Čas trajanja posamezne vaje je 30 sekund, naredite pa 3 do 5 serij. Trening zaključite z valjčkanjem in kratkim raztegom.

 

1. Drsalec (poskoki)

2. Plezalec (poskoki sonožno levo-desno)

3. Poskoki naprej-nazaj-levo-desno

4. Zapiranje knjige s kettlebell-om

5. Deska na eni roki

  • VEGETARIJANSKI DAN: Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: polnozrnati kruh, popečen kot francoski
    • Malica: humus in korenček
    • Kosilo: zelenjavna juha in njoki s sadno omako
    • Malica: humus in korenček
    • Večerja: palačinke s skuto, grškim jogurtom, cimetom in medom


    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.
  • Polnozrnati kruh, popečen kot francoski

    Čas priprave: 20 min

    Sestavine:

    • 100 g en dan starega bio polnozrnatega kruha NATUR AKTIV
    • 2 dl mleka MIFLINA ali bio ovsenega napitak NATUR AKTIV
    • cimet LE GUSTO
    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 250 g svežega sadja po izbiri
    Preberi več > Zapri

    Priprava:
    Kruh namočite v jajce, umešano z mlekom in cimetom (mleko lahko zamenjate z rastlinskim napitkom), da se dobro napoji. Popecite na toasterju ali v ponvici. Servirajte s svežim sadjem. 

    Mojčin namig
    S staranjem se v kruhu tvori retrogradni škrob, kar pomeni, da je manj dostopen za prebavo našim encimom in posledično iz njega izkoristimo manj energije.

  • Zelenjavna juha in njoki s sadno omako

    Sestavine:

    Zelenjavna juha:

    • sezonska zelenjava (cvetača, por, zelena, bučka)
    • skodelica solate
    Preberi več > Zapri

    Njoki s sadno omako:

    • 250 g njokov
    • 300 g poljubnega sadje (lahko zamrznjeno)
    • cimet LE GUSTO
    • surov kakav
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu


    Priprava
    :


    Za juho v vodi skuhajte cvetačo, por, zeleno bučko, česen, čebulo, solite in spasirajte v gosto tekočino. Njoke skuhajte. V ponvi podušite sadje do mehkega, dodajte cimet. V vodi skuhane njoke prelijte z dušenim sadjem, po okusu dodajte surov kakav, sladkosnedi še med.

    Mojčin namig


    Cimet pomaga telesu uravnavati krvni sladkor in zmanjšuje njegov porast po jedi, saj posnema delovanje inzulina in inzulinskih receptorjev v celicah. Tako pomaga pri transportu glukoze iz krvi v celice.

  • Palačinke s skuto, grškim jogurtom, cimetom in medom

    Sestavine

    Zmes za palačinke:

    • 100 g moke 5 žit KORNGOLD 
    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • 3 dl mineralne vode LISSA
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • cimet LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Nadev:

    • 200 g skute MILFINA
    • 200 g grškega jogurta LYTTOS
    • limonin sok in lupinica bio limone NATUR AKTIV
    • po okusu bio cvetlićni med NATUR AKTIV
    • 200 g borovnic

    Priprava:

    Iz moke, jajc, vode, soli in cimeta pripravite zmes za palačinke že dan prej. Pečene palačinke nadevajte s skutnim nadevom, ki ga sladkate po okusu. Postrezite z limoninimi rezinami in borovnicami. 

    Zanimivost

    Antocianini v borovnicah pomagajo uravnavati krvni pritisk, preprečujejo strjevanje krvi in upad umskih sposobnosti.