Drago moje telo, teciva skupaj še naprej.

56. dan

Nedelja, 24. 3.

Dan za počitek

Po dveh tednih intervalnih tekov si vaše telo zasluži počitek, ki vas bo popolnoma sprostil in pripravil na naslednji teden, ko bomo trenirali tekmovalno hitrost. Zato si danes odpočijte, sprostite in uživajte v svojem napredku, saj ste prišli že zelo daleč.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: toast iz sladkega krompirja
    • Malica: skodelica borovnic
    • Kosilo: začinjene sardele iz žara z blitvo in krompirjem 
    • Malica: avokadov musse
    • Večerja: goveja juha malo drugače

     

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Toast iz sladkega krompirja

    Čas priprave: 30 min

    Sestavine:

    • 300 g sladkega krompirja
    • bio sirni namaz NATUR AKTIV
    • mlada čebula
    • paradižnik
    • sir trapist MILFINA
    • bazilika
    • redkvice
    • arašidovo maslo GOURMET
    • arašidi
    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Sladki krompir narežite na rezine in popecite v ponvi 10 min. Pečenega obložite s svojo najljubšo kombinacijo zelenjave.

    Mojčin namig:

    Sladki krompir vsebuje vitamin B6, ki je pomemben za pravilno delovanje živčnega sistema, prispeva pa tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Pri peki se ga ohrani več kot pri kuhanju.

  • Začinjene sardele iz žara z blitvo in krompirjem

    Sestavine:

    • 5 jadranskih sardel ALMARE
    • peteršilj
    • čili
    • 300 g krompirja
    • 500 g špinače
    • nekaj žlic oljčnega olja CASTELLO
    • 200 g pečene paprike
    • česen v prahu LE GUSTO
    • dimljena paprika
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

     V pečici na peki papirju specite rezine rdeče paprike. Začinite s česnom v prahu, dimljeno papriko in oljčnim oljem. Na žlici oljćnega olja podušite sesekljan česen, da zadiši, in špinačo, da ovene, ter primešajte kuhan, slan krompir. Sardele popivnajte in specite na malo oljčnega olja.  ali na žaru. Po okusu začinite s peteršiljem in čilijem.

    Mojčin namig:

    Sardelice so odličen vir omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo zniževati stopnjo vnetja v telesu in krepijo delovanje možganov.

  • Goveja juha malo drugače

    Čas priprave: 3 ure 30 min

    Sestavine:

    • 50 g kuhane govedine OKUS PODEŽELJA iz juhe
    • 70 g jajčnih rezancev CARLONI
    • mešana zelenjava (korenček, brokoli, šampinjoni, ingver)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V skodelico položite tanke jajčne rezance, na koščke narezano govedino, na drobno narezano zelenjavo in zalijte z doma pripravljeno vrelo govejo juho.

    Mojčin namig:

    Dodatek rdečega mesa v obrok z zelenjavo pomaga izboljšati izkoristek železa iz zelenjave.