57. dan

Ponedeljek, 25. 3.

Neprekinjen hitri tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato sledi glavni del treninga: 40-60 min neprekinjenega hitrega teka. S tem treningom treniramo našo tekmovalno hitrost. Tecite s hitrostjo, kakršno bi radi imeli na 10-kilometerskem HOFER rekreativnem teku. Po koncu treninga pa nikar ne pozabite na kratek iztek (10 minut) in sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: polenta s korenčkom in grškim jogurtom
    • Malica: pokovka na žlici maščobe
    • Kosilo: testenine s špinačo in lešniki
    • Malica: skodelica malin
    • Večerja: skuta z orehi in medom

     

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Polenta s korenčkom in grškim jogurtom

    Čas priprave: 15 min

    Sestavine:

    • 80 g polente HAPPY HARVEST
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO
    • en večji korenček
    • 200 g grškega jogurta LYTTOS
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Polento in nariban korenček skuhajte v dvojni količini slane vode, če želite malo bolj trdo, ali v trojni količini za malo bolj redko polento. Kuhano polento servirajte z grškim jogurtom. 

    Mojčin namig

    Zaradi mangana v koruzi je polenta za zajtrk odlična za krepitev koncentracije. 

    Maščoba iz grškega jogurta omogoči pretvorbo provitamina A v betakatoren v našem telesu.

  • Testenine s špinačo in lešniki

    Čas priprave: 20 min

    Sestavine:

    • 80 g bio polnozrnatih pirinih testenin NATUR AKTIV
    • 100 g špinače GARTENGOLD
    • 30 g lešnikov
    • 30 ml kokosove smetane

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Testenine skuhajte v slanem kropu. Na ponvi popecite lešnike, da zadišijo, in dodajte na drobno narezano špinačo ter kokosovo smetano. Odstavite z ognja, posolite in primešajte kuhane testenine.

    Mojčin namig:

    100 g špinače vsebuje 15 % dnevnih potreb po kaliju. Kalij je pomemben, saj pomaga pri uravnavanju krvnega pritiska. Ko se prične pomlad, lahko špinačo nadomestite z mladimi koprivami.

  • Skuta z orehi in medom

    Čas priprave: 5 min

    Sestavine:

    • 250 g skute MILFINA
    • tri žlice bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
    • 30 g orehov
    • cimet LE GUSTO
    • sveže sadje
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V skodelici zmešajte skuto, med in orehe. Posujte s svežim sadjem.

    Mojčin namig:

    Skuta vsebuje beljakovino kazein, ki se počasi presnavlja in zato predstavlja dober večerni obrok, še posebej po športni aktivnosti.