59. dan

Sreda, 27. 3.

Regeneracijski tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Današnji tekaški trening je namenjen regeneraciji. 30 minut tecite z lahkotnim tempom in na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: Ovseni piškoti z mandlji
    • Malica: hruška in vrstica čokolade
    • Kosilo: Testenine s telečjimi trakci in solato
    • Malica: jabolko
    • Večerja: Brokolijeva juha z mocarelo

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.
  • Ovseni piškoti z mandlji

    Čas priprave: 30 min

    Sestavine (za 4 osebe):

    • 150 g ovsenega zdroba
    • zrela banana
    • 50 g bio masla NATUR AKTIV
    • žlica bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
    • 50 g namočenih in drobno narezanih rozin
    • 50 g lističev mandljev
    • sok pomaranče ali bio limone NATUR AKTIV
    • lupina bio limone NATUR AKTIV
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • cimet LE GUSTO 
    • vanilija po okusu
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Banano in maslo zmečkajte z vilico. Dodajte cimet, malo soli, vanilijo, naribano lupinico bio limon, sok limone ali pomaranče in narezane rozine. Maso zmešajte z ovsenim zdrobom in lističi mandljev. Oblikujte v piškote. Vsak piškot naj ima okoli 35 g.

    Pecite v vnaprej segreti pečici na 190 °C 10 min ali dokler piškoti zlato ne porumenijo.

    Mojčin namig:

    Ste vedeli, da so mandlji dober vir beljakovin? Na 100 g jih vsebujejo kar 20 g. Veliko beljakovin je tudi v ovsenem zdrobu, kar 13 g na 100 g zdroba.

  • Testenine s telečjimi trakci in solato

    Sestavine:

    • 100 g zrezka TK RINDERSTEAK
    • 80 g bio polnozrnatih pirinih testenin NATUR AKTIV
    • koromač
    • korenček
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ – lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Zelenjavo narežite na rezine in kuhajte v vodi toliko časa, da ostane še hrustljava (5 minut). Odcedite. Meso popecite na manjši količini masla do želene stopnje pečenosti, na koncu dodajte zelenjavo ter nadaljujte s pečenjem. V ponev dodajte testenine, kuhane na zob, sol in poper, ter dobro premešajte. Meso razrežite na trakce. 

    Mojčin namig:

    Da ohranite čim več vitamina C, zelenjavo blanširajte v majhni količini vrele vode, nato odcedite in ohladite. Encim askorbat oksidaza bo tako aktiven najmanj časa.

  • Brokolijeva juha z mocarelo

    Sestavine:

    • 250 g (1 glavica) brokolija
    • bio čebula NATUR AKTIV
    • česen
    • muškatni orešček
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • kos polnozrnatega ali ajdovega kruha NATUR AKTIV 
    • 100 g mocarele CARLONI
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V slanem kropu do mehkega skuhajte brokoli, čebulo in česen. Juho pretlačite in dodajte muškatni orešček. Poleg popecite kos polnozrnatega ali ajdovega kruha. 

    Mojčin namig

    Če ste pogosto napihnjeni, hrano dobro prežvečite in jedi začinite z muškatnim oreščkom.