60. dan

Četrtek, 28. 3.

Vadba za razvoj gibljivosti

Pred začetkom se ogrejte z 10 minutami lahkotnega teka ali hoje. Nato sledijo raztezne vaje za izboljšanje gibljivosti in tehnike teka.

1. Raztezanje sprednje stegenske mišice

2. Raztezanje zadnje stegenske mišice

3. Raztezanje zadnjične mišice

4. Raztezanje mečne mišice

5. Raztezanje upogibalk kolka

6. Raztezanje primikalk kolka

7. Raztezanje ledvenega dela hrbta

8. Raztezanje zgornjega dela hrbta

9. Raztezanje ramenskih mišic

10. Raztezanje prsnih mišic

11. Raztezanje trebušnih mišic

Uporabili bomo statično pasivno metodo raztezanja z elastičnim trakom. Pri vsaki vaji zavzemite udoben položaj, želeno mišično skupino raztegnite v končni položaj in zadržite do 90 sekund. To ponovite trikrat do štirikrat in vsakič poskusite povečati razteg. Med držanjem položaja dihajte globoko in umirjeno.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: mehko kuhana jajčka s korenčkovimi palčkami
    • Malica: vroče višnje s cimetom in kepico sladoleda
    • Kosilo: bedrca s pirejem iz buče
    • Malica: jabolko
    • Večerja: čokoladni chia puding

     

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Mehko kuhana jajčka s korenčkovimi palčkami

    Sestavine:

    • 2 bio jajci iz proste reje NATUR AKTIV
    • korenček
    • kos bio polnozrnatega kruha NATUR AKTIV
    • mlada čebula
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Da lupina jajca ne bo počila, pred kuhanjem jajce segrejte na sobno temperaturo v mlačni vodi, šele nato ga položite v vrelo vodo. Jajčka postrezite s trakci polnozrnatega kruha in korenčkovimi palčkami. 

    Mojčin namig

    Čas kuhanja jajc v vreli vodi: mehko kuhana jajca (3 - 4 minute), poltrdo kuhana jajca (5 - 6 minut), trdo kuhana jajca (8 - 10 minut).

  • Bedrca s pirejem iz buče

    Čas priprave: 45 min

    Sestavine:

    • piščančje bedro ali dve OKUS PODEŽEJA
    • 500 g buče hokaido
    • 300 g stročjega fižola ali druga zelenjava
    • česen v prahu LE GUSTO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • gorčica LOMEE
    • muškatni orešček
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V pečici na peki papirju pecite piščanca, ki ga začinite s česnom v prahu in malo gorčice, 20 minut. Nato dodajte neolupljeno hokaido bučo, narezano na kolute in jo skupaj s piščancem pecite 25 min. Zadnjih 20 min peke dodajte stročji fižol, potresen s česnom v prahu. Bučo pretlačite (kot klasični pire), po potrebi z malo mleka, dodajte poper in muškatni orešček. 

    Mojčin namig

    Oranžna hrana, bogata z betakaroteni, lahko deluje preventivno proti razvoju raka, ščiti srce ter upočasnjuje staranje, do katerega pride zaradi prevelike količine prostih radikalov v našem telesu.

  • Čokoladni chia puding

    Čas priprave: 20 min in namakanje čez noč

    Sestavine:

    • 50 g prosene kaše HAPPY HARVEST
    • 2 dl nehomogeniziranega mleka ali bio rastlinskega mleka
    • 2 jedilni žlici bio chia semen NATUR AKTIV
    • 2 žlički surovega kakava
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu
    • pest jagodičevja
    • 5 orehovih jedrc
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V vodi 10 minut kuhajte proso, ki ste ga čez noč namočili. Ohlajenemu primešajte preostale sestavine (razen jagodičevja), dobro spasirajte in pustite 10 minut, da se strdi. Okrasite z jagodičevjem in orehi.

    Mojčin namig:

    Kakav vsebuje resveratrol, antioksidant, ki prehaja čez možgansko krvno bariero in ščiti živčni sistem. Dobro vpliva tudi na naše počutje, saj vsebuje feniletilamin, ki se sicer tvori v našem telesu, ko smo zaljubljeni.