62. dan

Sobota, 30. 3.

Neprekinjen počasen tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo srednje visoka. Čas teka naj bo 30–50 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: korenčkova torta
    • Malica: banana in žlica čokoladnega namaza
    • Kosilo: enolončnica z govedino, lečo in korenjem
    • Malica: lonček malin
    • Večerja: polenta s korenčkom in grškim jogurtom
       

    Vsi obroki so predvideni za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da količine prilagodite svojim karakteristikam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Korenčkova torta

    Čas priprave: 35 min

    Sestavine (za 10 oseb):

    • 150 g pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 100 g mletih mandljev
    • 50 g narezanih rozin
    • 50 g nalomljenih orehov
    • 4 žličke cimeta LE GUSTO
    • 7 g pecilnega praška
    • 3 bio jajca iz proste reje NATUR AKTIV
    • 100 g stopljenega bio masla NATUR AKTIV
    • 3 žlice bio ovsenega napitka NATUR AKTIV ali nehomogeniziranega mleka
    • 300 g naribanega korenja
    • 2 žlici bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
    Preberi več > Zapri

    Za glazuro:

    • 150 g sirnega namaza (BIO sveži sir) NATUR AKTIV
    • sok pomaranče
    • lupina pomaranče in bio limone NATUR AKTIV


    Priprava:

    Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

    Naribano korenje zmešajte s cimetom. Moko, mandlje, rozine, orehe in pecilni prašek dobro premešajte v veliki posodi.

    V ločeni posodi skupaj zmešajte jajca, maslo, mleko, med in naribano korenje s cimetom. Mokro mešanico dodajte suhim sestavinam in dobro zmešajte.

    Zmes nalijte v pekač. Pecite 50 minut na 180 °C. Pečenost lahko preverite tudi z leseno palčko. Če je palčka po tem, ko ste jo zapičili v kolač čista, je torta dovolj pečena.

    Glazura: Skupaj zmešajte sirni namaz, pomarančni sok in naribane bio lupine citrusov.

    Mojčin namig: 

    100 g korenja vsebuje 300% telesnih potreb po vitaminu A, ki ima zelo pomembno vlogo pri zdravju kože in vida. Za boljšo absorpcijo je dobro, da je v jedi, bogati z vitaminom A, tudi nekaj maščobe.

  • Enolončnica z govedino, lečo in korenjem

    Čas priprave: 3 ure

    Sestavine (za 4osebe):

    • 500 g čebule
    • 500 g govedine OKUS PODEŽELJA
    • 400 g korenja
    • pločevinka leče
    • peteršilj
    • sezonska solata
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO
    Preberi več > Zapri

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.

    Priprava:

    Sesekljano čebulo in meso podušite, da se razpusti in kuhajte okvirno 2 uri na majhnem ognju. Pol ure pred koncem dodajte na koščke narezano korenje, sol in poper, tik pred koncem kuhanja pa še pločevinko leče. Postrezite s skledo solate.


    Mojčin namig: 

    Rdeča čebula v primerjavi z rumeno vsebuje več fenolnih antioksidantov, ki lahko ščitijo pred boleznimi srca in ožilja, kapjo in rakom. Prav tako vsebuje več antocianinov, obojega pa je več v zunanjih plasteh čebule.

  • Polenta s korenčkom in grškim jogurtom

    Čas priprave: 15 min

    Sestavine:

    • 80 g polente HAPPY HARVEST
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • poper LE GUSTO
    • en večji korenček
    • 200 g grškega jogurta LYTTOS
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Polento in nariban korenček skuhajte v dvojni količini slane vode, če želite malo bolj trdo, ali v trojni količini za malo bolj redko polento. Kuhano polento servirajte z grškim jogurtom. 

    Mojčin namig

    Zaradi mangana v koruzi je polenta za zajtrk odlična za krepitev koncentracije. 

    Maščoba iz grškega jogurta omogoči pretvorbo provitamina A v betakatoren v našem telesu.