66. dan

Sreda, 3. 4.

Neprekinjen hitri tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato sledi glavni del treninga: 40-60 min neprekinjenega hitrega teka. S tem treningom treniramo našo tekmovalno hitrost. Tecite s hitrostjo, kakršno bi radi imeli na 10-kilometerskem HOFER rekreativnem teku. Po koncu treninga pa nikar ne pozabite na kratek iztek (10 minut) in sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: jagodna ovsena kaša z arašidi
    • Malica: polnozrnat kruh s pršutom in zelenjavo
    • Kosilo: bedrca s pirejem iz buče
    • Malica: pest orehov
    • Večerja: "crumble" iz jabolk in maline

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Jagodna ovsena kaša z arašidi

    Čas priprave25 min

    Sestavine:

    • 80 g ovsenih kosmičev KNUSPERONE
    • 3 dl bio dalj časa svežega navadnega mleka NATUR AKTIV ali bio ovsenega napitka NATUR AKTIV
    • ena velika žlica arašidovega maslo GOURMET
    • dva nasekljana datlja
    • 300 g jagod (lahko zamrznjenih)
    • cimet LE GUSTO 
    • surov kakav
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Kosmiče skuhajte v mleku, v katerega sta sesekljali dva datlja. Jagode brez maščobe podušite v kozici dokler se ne razpustijo. Prilijte kosmiče. Kašo okrasite še s svežimi jagodami (v sezoni) in žlico mandljevega masla, po okusu cimet in kakav. 

    Zanimivost

    Jagode so nizkoenergijsko sadje in vsebujejo veliko vitamina C, brez katerega tvorba kolagena v našem telesu ni mogoča.

  • Bedrca s pirejem iz buče

    Čas priprave: 45 min

    Sestavine:

    • piščančje bedro ali dve OKUS PODEŽEJA
    • 500 g buče hokaido
    • 300 g stročjega fižola ali druga zelenjava
    • česen v prahu LE GUSTO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • gorčica LOMEE
    • muškatni orešček
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V pečici na peki papirju pecite piščanca, ki ga začinite s česnom v prahu in malo gorčice, 20 minut. Nato dodajte neolupljeno hokaido bučo, narezano na kolute in jo skupaj s piščancem pecite 25 min. Zadnjih 20 min peke dodajte stročji fižol, potresen s česnom v prahu. Bučo pretlačite (kot klasični pire), po potrebi z malo mleka, dodajte poper in muškatni orešček. 

    Mojčin namig

    Oranžna hrana, bogata z betakaroteni, lahko deluje preventivno proti razvoju raka, ščiti srce ter upočasnjuje staranje, do katerega pride zaradi prevelike količine prostih radikalov v našem telesu.

  • "Crumble" iz jabolk in maline

    Sestavine:

    • 100 g bio pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 50 g bio masla NATUR AKTIV
    • cimet LE GUSTO
    • bio jabolka NATUR AKTIV 
    • 500 g malin
    • dve žlici bio cvetličnega medu NATUR AKTIV (če ste bolj sladkosnedi, lahko dodate več medu)
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    Na kocke narezano sadje v pekaču potresite s cimetom. Pecite 30 minut na 180° C. V ločeni posodi zmešajte rezine masla s pirino polnozrnato moko in dvema žlicama medu in cimetom. Drobtinasto zmes potrosite na pečeno sadje in pecite v pečici na srednji rešetki do zlate barve. 

    Mojčina namig

    Lupina jabolk in hrušk je bogat vir antioksidanta kvercetina, ki ščiti telo pred oksidativnim stresom.

 

VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Če vas zanima karkoli o vadbi, prehrani, motivaciji, psihologiji ali športu, kliknite na gumb POŠLJI VPRAŠANJE in v najkrajšem možnem času boste dobili svoj odgovor.

Pošlji vprašanje