69. dan

Sobota, 6. 4.

Neprekinjen počasen tek

Tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo srednje visoka. Čas teka naj bo 30–40 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.

  • Danes na jedilniku 1, 2, 3, GREMO!

    • Zajtrk: čokoladni chia puding
    • Malica: pest študentske hrane
    • Kosilo: pica s polnozrnatim testom
    • Malica: jabolčna čežana brez sladkorja
    • Večerja: brokolijeva juha z mocarelo

     

    Vsi obroki so predviden za eno osebo (kjer ni drugače navedeno). Vsekakor pa vas spodbujamo, da si količine prilagodite vašim osebnim potrebam, kot so višina, starost, spol in količina dnevne aktivnosti.

  • Čokoladni chia puding

    Čas priprave: 20 min in namakanje čez noč

    Sestavine:

    • 50 g prosene kaše HAPPY HARVEST
    • 2 dl nehomogeniziranega mleka ali bio rastlinskega mleka
    • 2 jedilni žlici bio chia semen NATUR AKTIV
    • 2 žlički surovega kakava
    • bio cvetlični med NATUR AKTIV po okusu
    • pest jagodičevja
    • 5 orehovih jedrc
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V vodi 10 minut kuhajte proso, ki ste ga čez noč namočili. Ohlajenemu primešajte preostale sestavine (razen jagodičevja), dobro spasirajte in pustite 10 minut, da se strdi. Okrasite z jagodičevjem in orehi.

    Mojčin namig:

    Kakav vsebuje resveratrol, antioksidant, ki prehaja čez možgansko krvno bariero in ščiti živčni sistem. Dobro vpliva tudi na naše počutje, saj vsebuje feniletilamin, ki se sicer tvori v našem telesu, ko smo zaljubljeni.

  • Pica s polnozrnatim testom

    Čas priprave: 40 min


    Sestavine (za 2 osebi):

    Testo:

    • 200 g pirine polnozrnate moke KORNGOLD
    • 4 g suhega kvasa
    • bazilika LE GUSTO
    • ščep čilija LE GUSTO
    • oljčnega olja CASTELLO
    • malo soli PIRANSKE SOLINE
    • 1,5 dl mlačne vode
    Preberi več > Zapri

     

    Nadev:

    • 100 g pelatov CARLONI
    • 200 g mocarele CARLONI
    • 100 g pršuta brez aditivov KRAS
    • sveži šampinjoni 
    • origano LE GUSTO
    • 1 mala rdeča čebula
    • rukola
    • bazilika.
    • zelje za solato
    • jabolčni kis LOMME ali sok bio limone NATUR AKTIV

    Pri zelenjavi točne količine niso navedene, ker vas želimo spodbuditi, da si je privoščite kar največ - lahko jo jeste v neomejenih količinah.


    Priprava:


    Zamesite testo za pico iz pirine polnozrnate moke. Obložite ga s pelati, rezinami sveže ali popečene zelenjave in mocarelo. Pecite v pečici na spodnji rešetki na 220 °C, da se testo speče in sir stopi. Pečeno pico potresete z origanom in poleg postrezite zeljnato solato.

     

    Mojčin namig:

    Zelje in ostale križnice so bogate z indoli in izotiocianati, ki stimulirajo encime in pomagajo jetrom pri odstranjevanju potencialno kancerogenih spojin.

  • Brokolijeva juha z mocarelo

    Sestavine:

    • 250 g (1 glavica) brokolija
    • bio čebula NATUR AKTIV
    • česen
    • muškatni orešček
    • malo soli PIRANSKE SOLINE 
    • poper LE GUSTO
    • kos polnozrnatega ali ajdovega kruha NATUR AKTIV 
    • 100 g mocarele CARLONI
    Preberi več > Zapri

    Priprava:

    V slanem kropu do mehkega skuhajte brokoli, čebulo in česen. Juho pretlačite in dodajte muškatni orešček. Poleg popecite kos polnozrnatega ali ajdovega kruha. 

    Mojčin namig

    Če ste pogosto napihnjeni, hrano dobro prežvečite in jedi začinite z muškatnim oreščkom.