Drago moje telo, lahko sva ponosna!

Dobrodošli v 16. tednu programa 1, 2, 3, GREMO!

Se spomnite, kako ste se počutili na začetku programa? Se danes počutite bolje?

Verjetno občutite, da so se vsi treningi, vse vadbe in vsi teki obrestovali. Ozrite se na pretečeno pot in si čestitajte. Veliko ste dosegli in na to ste lahko ponosni.

Naredite pa lahko še nekaj dobrega. Čez dva tedna, 28. oktobra, bomo dokazali, da nismo trenirali samo zase. Trudili smo se tudi za to, da bomo na maratonu življenja pomagali drugim.

Ste z nami?

1, 2, 3, GREMO!

16. teden / 11. 10. - 17. 10.

 • ČET

  Hiter neprekinjen tek

   

  Današnji tekaški trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite s tekom: intenzivnost naj bo nizka, čas teka pa 30 minut. Na koncu opravite še sklop razteznih vaj.


 • PET

  Počasen tek

   

  Trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite z lahkotnim tekom. Intenzivnost naj bo zelo nizka (pogovorni tek). Tek naj traja 20 - 30 minut. Trening zaključite z razteznimi vajami.


 • SOB

  Počitek

   

  Vas boli kakšna mišica? Morda se počutite negibljivi? Izkoristite ta dan za valjčkanje in nežno vadbo za gibljivost. Oboje pa bo še bolj učinkovito, če svoje mišice prej sprostite z masažo ali obiskom savne.


 • NED

  Vadba za razvoj gibljivosti

   

  Pred začetkom se ogrejte z 10 minutami lahkotnega teka ali hoje. Nato sledijo raztezne vaje za izboljšanje gibljivosti in tehnike teka.

        

  1. Raztezanje sprednje stegenske mišice
  2. Raztezanje zadnje stegenske mišice
  3. Raztezanje primikalk kolka
  4. Raztezanje zadnjične mišice
  5. Raztezanje meč
  6. Raztezanje upogibalk kolka
  7. Raztezanje ledvenega dela hrbta
  8. Raztezanje upogibalke trupa
  9. Raztezanje prsnih mišic
  10. Raztezanje hrbtnih mišic
  11. Raztezanje ramenskih mišic

  Pri vsaki vaji zavzemite udoben položaj, željeno mišično skupino raztegnite v končni položaj in zadržite do 90 sekund. To ponovite trikrat do štirikrat in vsakič poskusite povečati razteg. Med držanjem položaja dihajte globoko in umirjeno.


 • PON

  Krožni trening za stabilnost in moč

   

  Pred vadbo se najprej ogrejte z 10 minutami hoje ali lahkotnega teka.

   

  Nato spodnje vaje izvajajte eno za drugo s čim krajšim premorom. Po koncu sklopa šestih vaj si vzemite minuto do dve počitka. Vsako vajo izvajajte 30 sekund. Celoten sklop šestih vaj ponovite dvakrat do štirikrat.

   

  Vaje si lahko ogledate v spodnji galeriji.

   

  1. Stoja na eni nogi
  2. Izteg trupa leže na hrbtu
  3. Stranska deska
  4. Sonožni dvig   bokov
  5. Izmeničen diagonalni izteg roke in noge v opori na rokah in kolenih
  6. Veslanje leže na hrbtu

 • TOR

  Neprekinjen tek

   

  Trening začnite z 10 minutami (hitre) hoje. Po hoji naredite dinamične raztezne vaje, preventivne vaje in tekaško abecedo. Nato začnite z lahkotnim tekom. Intenzivnost naj bo nizka (pogovorni tek). Tek naj traja 40 - 60 minut. Po koncu teka ne pozabite na raztezne vaje.


 • SRE

  Počitek in nagrada :)

   

  Še manj kot dva tedna in spet se bomo videli v živo na štartni (in ciljni) črti največjega tekaškega dogodka v Sloveniji!

   

  Zdaj je čas, da vaši treningi postanejo lahkotni. Ne pretiravajte: za tek na vso moč boste imeli priložnost že zelo kmalu. Shranite vaše moči za 123. dan.

   

  Da boste zagotovo prišli teči z nami brez poškodb ali bolečih mišic, si v zaključnem delu programa vzemite še malo več časa počitek, regeneracijo in nagrado svojemu telesu.

   

  Dnevni jedilnik:

   

  Zajtrk: Ovseni kosmiči z gozdnimi sadeži in ovsenim mlekom

  Malica: Sadni smoothie z oreščki in semeni

  Kosilo: Sardele na žaru s pečeno zelenjava

  Malica: Kvinojina solata z rakci

  Večerja: Zelenjavna juha s piščancem